Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2010 10:31

Erzurum'da kadına şiddet paneli!..

Erzurum'da kadına şiddet paneli!..
Erzurum'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadına Yönelik Şiddet' paneli düzenlendi.

Erzurum’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Kadına Yönelik Şiddet” paneli düzenlendi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen panele Vali Sebahattin Öztürk, kamu, kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, şiddete uğrayan kadınlara yönelik yaptıkları kurumsal çalışmaları anlattı.
Vali Sebahattin Öztürk, kadınlara önem vermeyen toplumların varlığını sürdüremeyeceğini kaydederek, “Toplumu aileler oluşturur. Aileyi ise kadınlar ayakta tutar” dedi.
Daha sonra Aile Danışma Merkezi Müdürü Ayla Aydeniz, tarafından “Kadına Yönelik Şiddet” paneli verildi. Aydeniz, “8 Mart Dünya Kadınlar günü içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha hakça daha insanca yaşam özlemlerini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır” dedi.
Kadına yönelik şiddetin; kadının fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan hareketlerden kaynaklandığını ifade eden Aydeniz, “Tokat atmak, tekmelemek, yumruklamak, hırpalamak, kolunu bükmek, boğazını sıkmak, bağlamak, saçını çekmek, kesici veya vurucu aletlerle yaralamak, kezzap veya kaynar suyla yakmak, vücudunda sigara söndürmek, ellerini ayaklarını ezmek, sakat bırakmak, işkence yapmak, sağlıksız koşullarda yaşamaya mecbur bırakmak, sağlık hizmetlerinden yararlanmasına engel olarak bedensel zarar görmesine neden olmak gibi eylemler fiziksel şiddettir. Ülke genelinde fiziksel şiddet oranı yüzde 39, Batı Marmara’da fiziksel şiddet oranı yüzde 25, Kuzey Doğu Anadolu’da bu oran yüzde 53’tür. Evlenmiş kadınlar arasında cinsel şiddet oranı yüzde 15, ülke genelinde psikolojik şiddet oranı yüzde 44’dür. Ülke genelinde ekonomik şiddet oranı yüzde 23, Türkiye’de Aile İçi Suçların yüzde 90’ı kadına karşı işlenmektedir.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.