Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2010 16:59

Erzurum'da kayaksever gazeteciler!

Erzurum'da kayaksever gazeteciler!
Kayak Federasyonu'nca düzenlenen Uluslararası Kayaklı Koşu ve Alp Disiplini Palandöken Kupası yarışlarını izlemek üzere Ankara'dan Erzurum'a gelen bir grup gazeteci, 2012 yılında Erzurum'da yapılması planlanan Dünya Kayakseven Gazeteciler Yarışı ve Kongre

Erzurum Ajans-Kayak Federasyonu’nca düzenlenen Uluslararası Kayaklı Koşu ve Alp Disiplini Palandöken Kupası yarışlarını izlemek üzere Ankara’dan Erzurum’a gelen bir grup gazeteci, 2012 yılında Erzurum’da yapılması planlanan Dünya Kayakseven Gazeteciler Yarışı ve Kongresi ile ilgili temaslarda da bulundular.
Palandöken’de Kayak Federasyonu’nun organizesi ile kayak kaymayı öğrenen gazeteciler, arta kalan zamanlarda ise şehir merkezinde inceleme ve temaslarda bulundu.
Erzurum’un yöresel lezzetlerinden cağ kebabını tadan gazeteciler, burada Erzurum basınıyla da bir araya geldi.

44 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 250 GAZETECİ İSTANBUL VE ERZURUM’A GELECEK
Derneğin Türkiye’deki kurucularından Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan, Erzurum’un 2011′de önemli bir organizasyona ev sahipliğini yapacağını ifade ederek, 1 yıl sonrasında da, özellikle tanıtım açısından önemli bir atkitive olan Dünya Kayakseven Gazeteciler Derneği’nin hem genel kurulunun hem de Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu yarışlarının Erzurum’da yapılacağını ifade etti. 1955 ‘te kurulan Dünya Kayakseven Gazeteciler Derneği’nden geçtiğimiz yıllarda haberdar olduklarını ve Türkiye olarak bu kuruluşa üye olduklarını anlatan Aldoğan, 44 ülkeden 3 bin civarında üyesi bulunan derneğin geçtiğimiz yıl Fas’ta yapılan etkinliğine katılıp, hem yarıştıklarını hem de bir sonraki genel kurul ve yarışların Türkiye’de Erzurum’da yapılmasını bir sunumla gerçekleştirilmesini sağladıklarını bildirdi. Konuyla ilgili olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun destekleriyle önemli mesafeler alındığını vurgulayan Aldoğan, 2012 yılında tarihi daha sonradan netleştirilecek programda, dünyanın 44 ülkesinden 250 civarında gazetecinin İstanbul’a geleceğini ve bu gazetecilerin Erzurum’a transfer edileceğini ifade etti. Aldoğan, “Gazeteciler Erzurum’da 3 gün süreyle kalarak, hem yarışacak, hem de genel kurulu yapacaklar. Bu sırada şehirde ve kayak merkezinde yapılacak etkinliklere katılacaklar. Bu Erzurum’un tanıtımı açısından önemli bir fırsat. Çünkü bu gazeteciler, dünyanın değişik ülkelerinde basın yayın organlarında değişik branşlarda faaliyet gösteriyor. Program sonrasında ülkelerine döndüklerinde tanıtım açısından önemli yazılar ve programlar yapacaklardır. Bize düşen 2011 yılında yapacağımız Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’ndan elde edilen tecrübeyle bu organizasyonu da başarıyla yapmak ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Bu konuda Erzurum’daki yerel yöneticilerimize olduğu kadar, meslektaşlarımıza da görevler düşmektedir. Hem organizasyon anlamında, hem de bu yarışlara katılma konusunda. Bunun için şimdiden çalışmaya başlamalıyız” diye konuştu.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da organizasyonun başarıyla yapılabilmesi için gerekenin yapılması konusunda işbirliği içerisinde hareket edeceklerini anlattı. Özsoy, organizasyonun Erzurum’un dolayısıyla Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli olacağını kaydederek, yerel yönetimlerin de bu işe el atacağını inandığını söyledi.

ORGANİZASYONA BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Gazeteciler daha sonra  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile bir araya geldiler. Konuyu Başkan Küçükler’e de anlatan Yazgülü Aldoğan, destek istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Türkiye’deki kayak merkezlerinden bazıları gördükten sonra Palandöken’in kıymetini daha çok anladığını belirterek, 2011 sonrasında böyle bir organizasyonun yapılacak olmasından mutluluk duyduğunu anlattı. Erzurum’un artık ulaşım, kayak mevsiminin uzunluğu, daha birçok artılarıyla önemli bir merkez olduğunu bildiren Başkan Küçükler, organizasyona belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı. Türkiye’ye kayağı sevdirmek gerektiğine de işaret eden Küçükler, dünyanın değişik ülkelerinden, çeşitli branşlarda kayak yapan 250 gazetecinin gelmesinin tanıtım açısından önemli olduğunu ve bur fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.