Erzurum Haber Girişi : 07 Şubat 2014 12:48

Erzurum'da kışın hayvancılık çok zor

Erzurum'da kışın hayvancılık çok zor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen çiftçiler, tüm zorluklara rağmen hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen çiftçiler, tüm zorluklara rağmen hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Erzurum'da bazı köylüler, yazın tarlalarından biçerek istif ettikleri otları kışın kar üzerine serperek hayvanlarını beslemeye çalışıyorlar. Erzurum'da besiciler, hayvanlarını beslemek için adeta 24 saat mesai harcıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen halen Erzurum'da 626 bin koyun ve 500 bin de kuzu bulunuyor

İşte o koyun ve kuzular bakın nasıl besleniyor...
Mehmet Emin Toprak anlatıyor: "Saat 07.00'de hayvanlarımızı ahırdan çıkarıp, bir süre yürüttükten sonra boş bir alana götürerek, önceden hazırladığımız ot ve samanları veriyoruz. Hayvanlarımız yeterince doyduktan sonra sürüyü köy çeşmesine götürüp su içiriyoruz. Tabi hayvanların bakımı sadece bununla bitmiyor. Adeta bir çocuk gibi onlarla ilgileniyoruz"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    kazandıkları parayla modern işletmeler kurmak yerine Bursa İzmir gibi illerden ev alıp kiraya veriyorlar. işletmeyi modernleştirmek için harcasalar böyle olmaz.