İlçeler Haber Girişi : 18 Mart 2013 11:20

Erzurum'da köylülerin kaya korkusu

Erzurum'da köylülerin kaya korkusu
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyünde dağdan kopup gelen kaya ve taş korkusu yaşanıyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyünde dağdan kopup gelen kaya ve taş korkusu yaşanıyor.

Oltu'ya bağlı Güllüce köyünde yıllardan beri özellikle ilkbahar yağmurlarıyla birlikte 'Salker Tepesi' olarak bilinen dağdan koparak gelen kaya ve taş parçaları büyük korkuya neden oluyor. Köy muhtarı Ethem Gör, her yağmur yağışında köyün üst tarafındaki kayalık bölge Salker Tepesi'nden koparak köyün içine kadar gelen büyük kaya ve taş parçaları nedeniyle büyük tehlike yaşadıklarını söyledi.

1998 yılından beri heyelanlı bölge olarak "oturulamaz rapor" verilen ancak geçen zaman içerisinde herhangi bir önlem alınmadığını aktaran Muhtar Gör, "Özellikle yağmurlu günlerde her an dağdan kopan kaya ve taş parçaları köyün içine kadar iniyor. Köy halkı yağmurlu havalarda diken üstünde yaşıyor. Büyük kaya parçaları sonunda birilerinin ölümüne neden olacak" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Köy sakinlerinden Önder Alkan ise gündüz öğlen vakti evinin önünde odun kırarken bir anda büyük kaya parçalarının dağdan koparak geldiğini fark edince hemen oradan uzaklaştığını belirtti. Güllüce köylüleri olarak yetkililerden bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını isteyen Alkan, köy sakinlerinin bundan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.