Erzurum Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 18:30

Erzurum'da KPSS adaylarına erkek yasağı

Erzurum'da KPSS adaylarına erkek yasağı
Tarihi Nene Hatun Kız Lisesi'nin müdürü Hilmi Özbek, KPSS sınavına girmek için müracaat eden ve birbirine karşı samimi tavırlar sergileyen kız ve erkek adayların başvurularını "Burası kız okulu" diyerek kabul etmedi.
Erzurum Ajans-Levent AKPINAR’ın haberi-Erzurum Nene Hatun Kız Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Özbek, başvuruları dün sona eren Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek için kayıt yaptırmaya gelen adayların kez -erkek diye ayırdı.
KPSS adaylarının birbirine karşı samimi tavırları üzerine babası veya kardeşi ile gelenlerin dışında sadece kadın adayların başvurularını aldıklarını söyleyen Özbek, kız arkadaşı ile gelen erkek adayların ise kayıt için komşu Erzurum Lisesi'ne gitmelerini istedi. Müdür Hilmi Özbek, "Sevgilisi veya kız arkadaşını alarak gelenler acayip tavır sergiliyordu. Biz de dedik ki, 'Burası kız okulu. Kızlar buraya müracaat etsin, erkekler ise iki adım yukarıdaki Erzurum Lisesi'ne gitsin" diye konuştu.

"BAHÇEDE SİGARA İÇİYORLARDI"

Orta öğretim ve ön lisans mezunları için 18 Haziran ile 11 Temmuz tarihleri arasında yapılan KPSS başvurular sırasında Erzurum'daki tarihi Nene Hatun Kız Anadolu Lisesi'nde kız ve erkek adayların samimi davranışları ve okul bahçesinde sigara içmeleri, okul yöneticilerinin tepkisini çekti. Lise Müdürü Hilmi Özbek, sigara izmaritlerinin bahçeye atılmamasını isterken, kayıtlar için erkek ve kadın KPSS başvuranlarla ile ilgili şunları anlattı:

"BURASI KIZ OKULU ERKEK LİSESİNE GİDİN "

"Kayıt yaptırmaya sevgilisi ya da kız arkadaşını alarak geliyor. Okulun bahçesi geniş olduğu için bir şeyler yiyor, sigara içiyor ve çevreye atıyorlar. Orada el- ayak acayip haller sergileniyor. Biz de dedik ki; 'Burası kız okulu. Kızlar- kadınlar buraya müracaat etsin, erkekler ise, 2 adım yukarıdaki Erzurum Lisesi'ne giderse bu çirkinliği önleriz. Ayırımcılık söz konusu değil. Onlarınki kayıt yaptırmak; yani üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Erkeklerden de kayıt yaptığımız var. Ama o çirkinlikleri görünce dedik ki; 'Kardeşim bunun önüne geçelim.' Kimseyi almadığımız diye bir şey yok. Toplanmaları acayip davranışlar içerisinde bulunmalarını önlemek maksadıyla hareket ettik. Bir kısmı Erzurum Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Bu çirkinlikler olmasın gelsin kayıt yaptırsın. Kız kardeşi, kızıyla kayıt yaptıranlar var. Onlara 'erkek giremez' diye bir şey söylemedik."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • VEYİS 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN ERZURUM AJANS ÖYLE BİR BAŞLIK ATMIŞSINIZKİ KPSS de SKANDAL SKANDALLIK NE VAR EVVELA YAPILAN İŞ ALLAHIN EMRİ İKİNCİSİ TÖRE ANENE EDEP ADINI NE KOYARSAN KOY AYRICA BU DÜNYANIN FANİ OLDUĞUNU ALLAH CC HESAP VERECEĞİMİZİ UNUTMAYALIM MÜDÜR BEY in YAPTIĞI BANA GÖRE GAYET NORMAL YERİNDE HAREKET SAYIN MÜDÜRÜ TEBRİK EDER SAYGILAR SUNARIM

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın hilmi ÖZBEK hocayı canı gönülden tebrik ediyorum.20 asırın sonundayız kız anayı bilmiyor oğlan babayı bırakında bari öğretmenler bazı şeyleri hatırlatsın teşekkürler sayın öğretmenim teşekkürler