Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Haziran 2012 22:30

Erzurum'da muhteşem gece

Erzurum'da muhteşem gece
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum ayağında, yabancı çocukların sahne performansları adeta nefes kesti.
Erzurum Ajans-Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum ayağında, yabancı çocukların sahne performansları adeta nefes kesti. Teksaslı çocuklar Ankara misketi oynarken, Avusturalyalı çocuklar ?Teyo Emi? tiplemesiyle stadyumu dolduran Erzurumluları kahkaha krizine soktu.
Yeni Erzurum Stadyumu'nda düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum etkinliğinde 12 ülkeden 80 çocuk sahne aldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ?ın da izlediği gecede yabancı çocuklar, Erzurumluları adeta mest etti. İlk olarak sahneye çıkan Teksaslı grup, oynadıkları Ankara misketi ile büyük alkış aldı. Daha sonra yabancı çocuklar birbirinden güzel eserleri Türkçe olarak seslendirdi. Erzurumlu sanatçı Cumhur Seval?in ?Teyo Emi? tiplemesini canlandıran Avusturalyalı çocuklar Abudallahı Shire ile Osman Warsame, stadyumu tıklım tıklım dolduran Erzurumluları kahkahaya boğdu.
Yaklaşık 2.5 saat süren programın sonunda 80 çocuk, toplu halde sahne alarak, ?Yeni Bir Dünya? adlı şarkıyı seslendirdi. Gece, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammet Özdemir 01 Ocak 1970 02:00

    Essah bu neydi şimdi? Gelin himmet alın bizden ondan sonra götürün bu ne olduğu belli olmayan işlere harcayın. Ayıptır günahtır

  • HASBİCE 01 Ocak 1970 02:00

    İŞTE SİZE HİZMET.DÜNYA MÜSLÜMANLARININ GARİBAN ÇOCUKLARI ÖZEL HAZIRLANMIŞ ELBİSELER İÇİNDE TÜRKÇE ŞARKILAR SÖYLEYİNCE,TEYOYU TAKLİT EDİNCE ANNELERİ BABAALRALARI AÇLIKTAN KITLIKTAN KURTULMUŞTUR.EMİNİMİKİ OKUTTUKLARI ÇOCUKLAR O ÜLKENİ,N ZENGİNLERİDİR.VALİNİN ,AŞİRET REİSİNİN ÇOCUKLARIDIR.İSLAMİ AHLAKTAN YOKSUN YETİŞTİRMEYİ İSLAM SANIYORSANIZ YANILIYORSUNUZ.PEYGAMBERİMZİ EŞİNİ ÇOCUKLARINI BÖYLE DALLAS ÇOCUKLARI GİBİ GİDİRMİŞMİ?KENDİNİZE GELİN.YAPTIĞINIZ BİR KÜLTÜR HİZMETİDİR AMA İSLAMİ BİR HİZMET DEYİP KENDİNİZİ KANDIRMAYIN.SOKAKLARDA BİLET SATIP İŞTE HZİMET DEYU ÖVÜNEN ZATA SESLENİYORUM.ŞOK OLDUM GÖRDÜKLERİMLE.KURAN OKUTTUĞUNUZ,İSLAMI ÖĞRETTİĞPİNZİ ÇOCUKLARI GETİRSEYDİNİZ DAHA DOĞRU İŞ YAPMIŞ OLURDUNUZ.