Bölge Haber Girişi : 13 Aralık 2009 00:33

Erzurumlu şair Nazir Akalın'ı andılar!..

Erzurumlu şair Nazir Akalın'ı andılar!..
Erzurum'un yetiştirdiği şair ve yazar Nazir Akalın; ölümünü 7.yılında anılıyor. 12 Aralık 2002 günü, Ankara'da, elîm bir kaza sonucu kaybettiğimiz Nazir Akalın'ı şair ve yakın dostu Hanifi İspirli TRT Radyo 4'te anlattı.
Erzurum Ajans-Erzurum'un yetiştirdiği şair ve yazar Nazir Akalın; ölümünü 7.yılında anılıyor. 12 Aralık 2002 günü, Ankara'da, elîm bir kaza sonucu kaybettiğimiz Nazir Akalın'ı şair ve yakın dostu Hanifi İspirli TRT Radyo 4'te anlattı.
 
Programda Akalın'ın şair tarafını ve kişiliği ile örtüşmesini anlatan İspirli; 25 yıllık bir dostu ölümünden 7 yıl sonra anma fırsatı veren TRT ve yapımcı İsmail Bingöl'e teşekkür etti.
Genç yaşta aramızdan ayrılmasaydı Türk şiirinin büyük bir isme daha kavuşmuş olacağından emin olduğunu duli getiren İspirli; "Hayatını şiir ve edebiyata adamış bir insandı. kasabalarda yayımlanan dergiler bile onun ürünleri için yayın yeriydi. Büyük küçük, tanınmış tanınmamış fark etmez herkesle ilgilenirdi. Akademik çalışmaları ile birlikte, sanki erken öleceğini sezmiş gibi koşuşturarak yazıyor, anlatıyordu. Bir çok çalışması da hala yayını bekliyor. Umarım birileri çıkar da bu çalışmaları edebiyat dünyamıza kazandırır"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.