Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2009 01:09

Erzurum'un Estetik Kurulu var!..

Erzurum'un Estetik Kurulu var!..
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca 2011 Oyunları'na hazırlık çalışmaları çerçevesinde, Erzurum'da İl Estetik Kurulu oluşturuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çalışmalarını, çeşitli alanlara yaymaya başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından bu kez de, şehir merkezi ve ana arterlerdeki görüntü kirliliğiyle mücadele başlatan Büyükşehir Belediyesi, mimar ve şehircilerden oluşan “İl Estetik Kurulu”nu oluşturdu. Erzurum Cumhuriyet Caddesi, Taşmağazalar, Gürcükapı, ve Gez Mahallesi gibi bölgeler başta olmak üzere, şehir merkezindeki ana arterlerde görüntü kirliliği tespitine başlayan İl Estetik Kurulu, bu incelemenin ardından sorunların çözümü için yol haritası hazırlayacak.

FİZİKİ İMAJ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 öncesinde kentin fiziki imajının düzeltilmesine yönelik çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi. Gecekonduların ıslah edilerek, yerine modern konutlar imar edilmesini amaçlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının dışında, görüntü kirliliğine sebebiyet veren yapıları da rehabilite edeceklerini açıklayan Küçükler, bu amaçla “İl Estetik Kurulu”nu oluşturduklarını bildirdi.

2011 HAZIRLIĞI

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda görevli mimar ve şehircilerin görev aldığı Estetik Kurulu’nun, şehir merkezinde görüntü kirliğine neden olan binaların ve çeşitli reklam materyallerinin üzerinde çalışacağını anlatan Küçükler, “Kurulumuz çalışmalarına başladı. Şehir merkezindeki bazı binalar, ne kadar modern biçimde inşa edilmiş olurlarsa olsunlar, çeşitli sebeplerden dolayı görüntü kirliliğine neden olabiliyorlar. Bu nedenle merkezdeki bina, iş merkezi, çarşı ve tarihi niteliğe sahip bölgelerde, kirliliğe neden olan binalar sıkı bir takip ve denetim altına alınacak. Bu binalar için gerekirse giydirilmesi yönünde projeler uygulanması sağlanacak.” diye konuştu.

KURUL GÖREVE BAŞLADI

2011 Kış Oyunları’nın yapılacağı döneme kadar, Erzurum şehir merkezinin görsel açıdan düzgün bir imaja kavuşturulacağını anlatan Başkan Küçükler, “Bu süreçte herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Kış Oyunları, şehrimizin turistik, tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve birer marka haline getirilmesi noktasında önemli bir araçtır. Biz bu aracı en iyi şekilde kullanmanın mücadelesini veriyoruz. Oluşturduğumuz İl Estetik Kurulu da, aynı amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.