Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2010 04:48

Erzurum'un kaldırımları işgal altında!..

Erzurum'un kaldırımları işgal altında!..
Bir çok dükkan sahibi malzemelerini kaldırımlara yığıyor. Kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. Belediyeler ise kanunları uygulayıp ceza kesmek yerine bu durumu izlemekle yetiniyor.

Levent AKPINAR'ın haberi-Her yıl şehirde kangren haline gelen kaldırım terörü bu yıl yine kendini göstermeye başladı. Kendini bilmez dükkan sahipleri eşyaları kaldırımlara yığarak pazarlamaya çalışırken, kaldırımları kullanamayan vatandaşlar ise bu duruma tepki gösteriyor. Belediyeler ise vatandaşın isyanını hiçe sayıp bu durumu izlemekle yetiniyor.
Kimi işletme sahibi beyaz eşyasını, kimi kanepeleri, kimi işletme sahibi ise boya malzemelerini kaldırımları işgal ederek sergiliyor.

Özellikle Yenişehir semtinde karşımıza çıkan bu durum çirkin bir görüntü oluşturmasının yanı sıra, vatandaşların cadde de yürümesine neden oluyor. Trafiği yoğun olan caddelerde kaldırımı kullanamayarak cadde de yürüyen bir çok vatandaş ise kazalarla karşı karşıya kalıyor. Belediye başkanlarının "gereken cezaları uyguluyoruz" söylemlerinin aksine sıcak havalarla birlikte kentin dört bir tarafında tam bir kaldırım terörü yaşanıyor.

KEYİFLERİNE GÖRE KULLANIYORLAR

Her yıl şehrin dört bir tarafında karşımıza çıkan bu çirkin görüntülere belediyeler engel olamıyor. Her fırsatta kaldırım terörüne karşı savaş başlattıklarını ve cezai işlemler uyguladıklarını açıklayan belediyeleri bu görüntüler yalanlıyor. Dükkanından metrelerce uzakta eşyalarını sergileyen işletme sahipleri ise vurdumduymaz tavırlarına devam ederek vatandaşların kaldırım yerine caddede yürümesine aldırış etmiyor.

Vatandaşlar kaldırım işgal eden dükkanların her geçen gün artığını ve kaldırımlarda yürümekte zorluk çektiklerini belirterek, " Önüne gelen dükkan sahibi malzemesini dükkanının önüne yığarak kaldırım işgaline yol açıyorlar. Kaldırımda yürüyemiyoruz eşyalarınızı içeri alın uyarısında bulununca da dayak yemekten beter oluyoruz. Burada tüm belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Erzurum'u bu çirkin görüntüden kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmak zorundalar. Biz ceza uygulandığına inanmıyoruz. Bu işletmelere yaptırım uygulanırsa inanıyoruz ki kaldırım işgaline kalkışamazlar" diye konuştular. (Kaynak: Palandöken)

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.