Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2011 00:33

ETSO'dan Afrika'ya yardım eli!..

ETSO'dan Afrika'ya yardım eli!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), kuraklık ve açlık felaketiyle mücadele eden Afrika'daki insanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek verdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), kuraklık ve açlık felaketiyle mücadele eden Afrika’daki insanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik başkanlığında toplanan ETSO Yönetimi, Afrika’daki açlık felaketinin mağdurları için 10 bin TL yardımda bulunma kararı aldı. Başkan Yücelik, yapılan 10 Bin TL yardıma ilave olarak, bu yıl ETSO’nun bütün üyeleri ve protokol için düzenleyeceği iftar yemeğinin de iptal edildiğini belirterek, iftar için ayrılan paranın, Afrika’da açlıkla mücadele eden insanlara gönderileceğini kaydetti. Dünyanın birçok bölgesindeki Müslüman toplumların Ramazan ayının bereketini yaşarken, Afrika’da 40 milyon insanın kuraklığın pençesinde, açlıkla mücadele ettiğini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, özellikle kadın ve çocukların yaşadığı dramın vicdanları yaraladığını söyledi.

Başlatılan yardım kampanyaları ve bu kampanyalarda toplanan ayni ve nakdi yardımların, Türk insanın bu drama seyirci kalmayacağını gösterdiğini ifade eden Başkan Yücelik, “Açlık ve sefalet içinde yaşam mücadelesi veren milyonlarca insana karşı sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak bu yardımları yapıyoruz. Erzurumlular bu konudaki duyarlılıklarını her zaman göstermiş ve daima en ön sıralarda olmaya çaba göstermiştir. Bu kampanyada toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’na aktarılacak ve resmi kanallar aracılığıyla Afrika’ya ulaştırılacaktır.” dedi.

ETSO, geçtiğimiz yıl da Pakistan’daki sel felaketi mağdurları için TOBB tarafından başlatılan kampanyaya 10 Bin TL ile destek vererek toplumsal felaketlere olan duyarlılığını göstermişti.

TOBB’un Afrika’daki açlık felaketi için açtığı hesap numarası ise şöyle;

BANKA HESAP NUMARASI

Türkiye İş Bankası

TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı: 4375 - 333

IBAN numarası: TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.