Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2010 15:27

ETSO'dan İsrail'e kınama!..

ETSO'dan İsrail'e kınama!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Filistin halkına insani yardım malzemesi götüren gemilere uluslar arası karasularında

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Filistin halkına insani yardım malzemesi götüren gemilere uluslar arası karasularında saldıran ve masum insanları öldüren İsrail’e tepki gösterdi. ETSO Başkanı Yücelik, “İsrail bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor” dedi.
İçerisinde yüzlerce masum insan bulunan yardım gemilerine İsrail askerlerinin yaptığı saldırıların akla, mantığa ve vicdana sığmayacağını ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, dünya kamuoyunun gözü önünde insanlık suçu işleyen Ortadoğu’nun kendi başına buyruk ülkesi İsrail’e gerekli yaptırımların vakit geçirilmeden uygulanması gerektiğini vurguladı.
Saldırıda ağır yaralanan insanlara bile kelepçe vuracak kadar korkak olan ancak buna karşılık tepkilere aldırış etmeden bildiğini yapan İsrail’in gemilerdeki insanları tutuklamasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.
Her fırsatta Ortadoğu’daki barış ortamını bozmak için çaba gösteren İsrail’in son saldırısının bunun en iyi ispatı olduğunu dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik şunları söyledi; “Başta Arap ülkeleri olmak üzere bütün dünya ülkeleri bundan sonra takınacağı tutumla İsrail’e yalnızlığını hissettirmelidir. İsrail, uluslar arası karasularda korsanlık yaparak, masum insanların canını yakarak hiçbir yere varamaz. Yıllardır Filistin halkının üzerine bomba yağdıran, her defasında sudan bahanelerle masum çocukları ve kadınları katleden İsrail hiçbir gerekçeyle işlediği bu cinayetleri meşru görme hakkına sahip değildir. Masum insanları katletmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Son saldırının ardından kendisini haklı çıkaracak bir takım senaryoları uygulamaya koymaya çalışan İsrail’in bu taktikleri de asla kabul görmeyecektir.”
İsrail’in saldırısıyla aynı gün İskenderun’da meydana gelen terörist saldırıda da 6 vatan evladının şehit düşmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Başkan Yücelik, “Ülkemiz son günlerde maalesef bir taraftan uluslar arası alanda, diğer taraftan da kendi topraklarında terörist faaliyetlerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Son olarak hain bir saldırı sonucu İskenderun’da 6 evladımızı şehit verdik. Allah’tan kendilerine rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Terörist düşünce hiçbir toplumda egemen olmadığı gibi ülkemizde de asla egemen olamayacaktır. Bunu, sözde mücadeleleri için bu ülkenin askerine, polisine kurşun sıkanlar kafalarına iyice yerleştirmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.