Eğitim Haber Girişi : 21 Temmuz 2012 11:30

ETÜ dünya üniversitesi olacak

ETÜ dünya üniversitesi olacak
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bir dünya üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bir dünya üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
İhlas Haber Ajansı Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Dursun Uzun ve Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’i makamında kabul eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETÜ’nün hedeflerini anlattı. 2012 - 2013 öğretim döneminden itibaren öğrenci alımına başlayacaklarını dile getiren Prof. Dr. Yaylalı, hedeflerinin bir dünya üniversitesi oluşturmak olduğunu kaydetti.
Plan ve projelerini emin adımlarla bir bir uygulamaya koyduklarını anlatan Prof. Dr. Yaylalı, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 3 bölümü toplam 570 öğrenci alımının planlandığını kaydetti.
Öğretim kadrosunu oluştururken, başarılı kendini ispatlamış öğretim üyeleriyle yola çıkmayı amaçladıklarını ve bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda bu doğrultuda hareket ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yaylalı, “ETÜ Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olacak. Mimarisiyle, öğretim kadrosuyla, teknik imkanlarıyla her şeyi en üst seviyede planlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
ETÜ Yerleşme projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından en iyi üniversite projesi olarak seçildiğini dile getiren Prof. Dr. Yaylalı. “İlk öğrencilerimizi bu sene alıyoruz. 3 fakülteye 5 bölümden oluşacak şekilde öğrenci alacağız” dedi.

“DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAK İSTİYORUZ”

Prof. Dr. Yaylalı, “Biz toplumla iletişim halinde olan ve sorunlarına bilimsel çözümler üreten, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilginin ve sanatın tüm toplum katmanlarına yayılmasına katkıda bulunan, eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olmak istiyoruz. Hedeflerimiz ise, Bilim ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak, Ulusal ve uluslararası önemli projelere imza atmak, ülkenin sosyo-ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak, bilimsel bakış açısına sahip, sanatsal ve kültürel düzeyi yüksek, katılımcı, özgür düşünen ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmek” diye konuştu.
Erzurum Teknik Üniversitesi olarak İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzaladıklarınıda hatırlatan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, “Yıldız Teknik Üniversitesiyle yapılan protokole göre ihtiyaç duyulacak alanlarda, lisans ve lisansüstü dersleri kapsamında olmak üzere, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Erzurum Teknik Üniversitesinde ders verecek. Ayrıca bizim öğretim elemanlarımız Yıldız Teknik Üniversitesinin araştırma laboratuvarlarından yararlanabilecek. Yıldız Teknik Üniversitesinin lisans öğrencilerinin staj yaptığı laboratuvarda Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencisi de staj yapabilecek” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.