Bölge Haber Girişi : 20 Eylül 2011 17:33

Fakir çocuklar oyuncakla tanışacak!..

Fakir çocuklar oyuncakla tanışacak!..
Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde çocuklar için kurulan oyuncak evinin açılışı yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde çocuklar için kurulan oyuncak evinin açılışı yapıldı. Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) alınan 125 bin lira hibeyle oluşturulan ve bebek, değişik türde araba, salıncak, minyatür ev, basket potaları ve onlarca çeşit oyuncağın bulunduğu oyuncak evinde maddi imkansızlıklar dolayısı ile oyuncağı olmayan çocuklar doyasıya oynayabilecek.

Aziziye Belediyesi, ilçede yaşayan çocuklar için 'Baba benim oyuncağım var' projesi hazırlayarak, DPT'nin Sosyal Destek (SODES) programından hibe desteği almak için başvurdu. Çocukların oyuncakla tanışmasını sağlayan projeye 145 bin lira hibe destek verilmesine üzerine bina kiralayan belediye, 'oyuncak evi' ni oluşturdu. Açılışı yapılan oyuncak evi ilk günden onlarca çocuğun akınına uğradı.

Oyuncak Evi'nin açılış törenine Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ortaya koyulan projenin anlamlı bir proje olduğunu söyleyerek çocukların gelişimi için büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi.

Ardından ise Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal bir bireyin zeka yaşını 0-5 yaş arasında tamamladığını hatırlatarak "0-5 yaş gurubu çocukların zeka gelişimini kreş ve oyun evlerinde tamamlamaları daha verimli olacak" diye konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise oyuncak evinin yapıldığı yapıtın içine girilmez bir halde olduğunu söyleyerek SODES kapsamında alınan 145 bin TL kredi ile eğitim çağında ki çocukların oyun oynayabileceği bir hale getirildiğini belirtti. Alınan 145 bin lira kredinin 65 bin TL'sinin sadece oyuncaklara ayrıldığını dile getiren belediye başkanı Cengiz, "0-6 yaş gurubu çocuklar burada bulunan onlarca çeşit oyuncakla doyasıya oynayabilecek" dedi. Başkan Cengiz, Kurulan barkot sistemi ile de

Türkiye'de bir ilki gerçikleştirip çocukların oyuncakları evlerine götürmelerine imkan sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ise açılış kurdelesi kesilerek oyuncak evi davetliler tarafından gezildi. Daha ilk andan itibaren onlarca çocuğun doldurduğu oyuncak evinde Başkan Cengiz de çocuklarla oyun oynadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.