Bölge Haber Girişi : 11 Ekim 2010 15:49

Gezköy ikinci etaba onay!..

Gezköy ikinci etaba onay!..
Kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Erzurum Ajans-Kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gezköy birinci etabı yüzde doksan oranında tamamlayan belediye, ikinci etap için aldığı 4,5 Milyon TL muvafakata Toplu Konut İdaresi’nden onay çıktı. Daha önce 7,5 Milyon TL ödeme yapan belediye, bu para ile birlikte 12 Milyon TL ödeme yapmış olacak.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük mesafe alındığını söyledi.

Gezköy’de 90 dönüm olan birinci etabın yüzde 90 tamamlandığını ve 180 dönümlük ikinci etabın çalışmalarına başlandığını dile getiren Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimizden 4,5 Milyon TL tutarında aldığımız muvafakatları Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na gönderdik ve geçtiğimiz hafta onay çıktı. Daha önce Gezköy birinci etapta hak sahiplerine 7,5 Milyon TL ödeme yapmıştık. Bu 4,5 Milyon TL’de önümüzdeki günlerde geldiğinde toplam 270 dönümü kapsayan 20 Milyon TL maliyetli Gezköy kentsel dönüşüm projesinde yüzde 60 oranında gerçekleştirme yapmış olacağız.” dedi.

Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun ihalesinin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, ihalenin değerlendirme aşamasında olduğuna vurgu yaparak, “İnşallah bu konutlar ilçemizin çehresinin ve kaderinin değişimi için bir başlangıç olur.” şeklinde konuştu.

İKİNCİ ETAPLAR BAŞLADI

Erzurum’un giriş kapısına çağdaş bir görünüm kazandırmak için ilçe halkıyla el ve gönül birliği içerisinde çalıştıklarının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Göreve gelirken hemşehrilerimizle yaptığımız istişarelerde önceliğimizin kentsel dönüşüm olduğu konusunda fikir birliği içerisinde olduk. Zaman kaybetmeden çalışmalar başladık ve Ilıca’da birinci etabı tamamlayarak, Gezköy’de ise yüzde 90 oranında gerçekleştirerek ikinci etaplara başladık. Gezköy’ün ikinci etabında hemşehrilerimizin muvafakatları doğrultusunda TOKİ’de girişimlerde bulunduk ve 4,5 Milyon TL için onay aldık. Önümüzdeki günlerde tapu devri karşılığında hemşehrilerimize ödeme yapmaya başlayacağız.” diye konuştu.

BAŞARININ TEMELİNDE İSTİŞARE VAR

“Kentsel dönüşüm projelerinde elde edilen başarının en büyük pay sahibi hemşehrilerimizdir” diyen Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Projelerimizi halkımızla el ve gönül birliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Gezköy birinci etapta defalarca istişare ederek, onların beklentilerini dinledik ve imkanlarımızı ortaya kolduk. Gezköy birinci etapta yüzde 90 mutabakat sağlanması bir başarının ve istişarenin eseridir. Zaman kaybetmeden ikinci etap istişarelerine başladık ve 4,5 Milyon TL tutarındaki muvafakatlara onay çıktı. Hemşehrilerimizle istişarelere devam edeceğiz. Gezköy ve Ilıca’nın çehresini birlikte değiştireceğiz. Onlarla kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde bu projeler gerçekleşiyor. İnşallah ilçemizin kaderini de el ve gönül birliği içerisinde değiştireceğiz.”

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşüm projelerine büyük destek ve katkılarından dolayı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum milletvekillerine ve TOKİ Başkanlığı’na da teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.