Bölge Haber Girişi : 18 Kasım 2009 15:31

Gezköy'de imzalar atıldı!..

Gezköy'de imzalar atıldı!..
TOKİ Gezköy için toplam 9 milyon 763 bin 306 Türk Lira kaynak ayırdı. Bedel tespiti yapılan hak sahiplerine ödeme planı kapsamında TOKİ ilk olarak 2 milyon Türk Lirası ödeyecek.
Erzurum Ajans-Yıllardır çözüm bekleyen ve geçtiğimiz aylarda yapılan girişimler sonucu ilk somut adımların atıldığı Gezköy için dün Aziziye İlçe Tapu Müdürlüğü’nde devir teslim töreni vardı. Aziziye İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Oral’ın katıldığı devir teslim töreninde ilk tapu devri gerçekleştirildi.


Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gezköy’de hayata geçirilecek olan proje için, ilk etapta hak sahiplerine toplam 2 milyon Türk Lirası ödenecek.  TOKİ’nin Gezköy için ilk etapta toplam 9 milyon 763 bin 306 Türk Lira kaynak ayırdığı öğrenildi.


Aziziye İlçe Tapu Müdürlüğü’nde yapılan devir teslim töreninde önce imzalar atıldı ardından, bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için hep birlikte objektiflere poz verildi. Hesaplarına parası yatan Gezköy sakinleriyle Aziziye Belediyesi arasında yapılan devir teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “TOKİ tarafından, Aziziye’nin önünü açacak ve ilçemize yeni bir vizyon katacak olan Gezköy projesinin, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Erzurum ve Aziziye için bugün tarihi bir gündür. İlk tapu devri yapıldı bundan sonra yapılacak olan devir teslimlerle birlikte Gezköy’e ilk kazma vurulacak” dedi.


HALKIMIZIN DESTEĞİ YLE BAŞARDIK


TOKİ’nin hak sahiplerine ilk olarak, 5 milyon 124 bin 904 Türk Lira ödeme planı çıkarttığı söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, TOKİ’nin toplamda Gezköy için 9 milyon 763 bin 306 kaynak ayırdığını kaydetti.  Tapu devir teslim işlemlerinin bitmesinin ardından Gezköy’de sökümlere başlanacağının altını çizen Başkan Cengiz, “Ödeme planı kapsamında ilk olarak TOKİ 2 milyon Türk Lirasını hesaplara aktardı. Ödeme planı kapsamında tapusunu getiren vatandaş hesabına yatırılan parayı alabilecek. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Gezköy’de birinci etap 132 hektar alanı kapsıyor. TOKİ Gezköy için 9 milyon 763 bin 306 kaynak ayırdı. Gezköy sakinlerinin verdiği destekle önce doktor Celal’in binasını yıktık, ardından mevcut istimlak bedellerinin yukarı çekilmesini sağladık. Bugün de hak sahipleri, hesaplarına yatan parayı alarak tapu devirlerini yaptı.” şeklinde konuştu.


GEZKÖYÜ HİÇ BİR ZAMAN SORUN OLARAK GÖRMEDİK


Aziziye’nin geleceğe umutla bakması ve gelişmesi için her türlü çalışmaya imza atacaklarına vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, Gezköy’ü hiç bir zaman sorun olarak görmediklerini dile getirerek şöyle konuştu,

“Gezköy’de yıllardır hayata geçirilmeyi bekleyen bir proje vardı. Biz halkımızın da desteklerini alarak bu projeyi hayata geçirdik. Hiç bir zaman Gezköy bizim için sorun olmamıştır. Çünkü burada yaşayan insanlar Dadaşkent, kurulmadan öncede burada ikamet ediyorlardı. Gezköy’de yaşayanların sayesinde onların bize arka çıkmasıyla Erzurum’un vitrini olacak projelere imza atıyoruz. Onların destekleri olmasaydı, bugün burada imzalar atılmazdı. Gezköy halkımızın mağdur olmasını hiç bir zaman istemedik. Bu nedenle TOKİ ile sıkı pazarlık ettik ve mevcut istimlak bedellerini yukarı doğru çektik. Böylece halkımız TOKİ’nin burada hazırlanan projeyi hayata geçirmesine fırsat tanıdı.”


AZİZİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK


İlçe Tapu Müdürlüğü’nde yapılan devir teslim törenine katılan Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’da atılan adımların sevindirici olduğunu söyledi. İlçenin kaderini değiştirecek ve şehrin 2011 öncesinde vizyon sahibi olmasına katkı sağlayacak projelerden birisi olduğuna dikkat çeken Çobanoğlu, “Gezköy artık insanların övgüyle bahsedeceği bir yer olacak. Atılan imzalar bunun bir kanıtıdır” dedi.


Gezköy’de TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar sayesinde Erzurum’un vitrini olan Aziziye’nin daha modern bir görünüme kavuşacağına dikkat çeken Çobanoğlu, “Yapılan girişimlerinin bugün meyvesini almak çok güzel. Gezköy’ün yerine yapılacak olan konutlar sadece ilçemizin değil, Erzurum’un da görünümünü değiştireceğine inanıyorum. Gezköy için atılan bu adımlar ilçemizi güzel günlerin beklediğine bir örnektir” diye konuştu.


Hak sahipleri ise hesaplarına para yatırılmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Gezköy için düşünülen projenin hayata geçirilmesi için bizler üzerimize düşeni yaptık. Belediye Başkanımız Fatih Cengiz’in bize verdiği desteklerle bugün tapuya devir teslim için geldik. Tek isteğimiz önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurularak TOKİ’nin burada hazırlanan projeyi hayata geçirmesi” şeklinde görüş belirttiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.