Bölge Haber Girişi : 15 Haziran 2010 00:06

Gezköyde kentsel dönüşüm!..

Gezköyde kentsel dönüşüm!..
Aziziye Belediyesince, TOKİ ile birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ikinci etap için de istişare toplantılarına başlandı.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nce, TOKİ ile birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ikinci etap için de istişare toplantılarına başlandı.
Gezköy’ün 90 dönümlük birinci etabında yüzde 95 mutabakat sağlayarak, hak sahiplerine 7 Milyon 200 Bin TL ödeme yapan belediye, 180 dönümlük ikinci etap için de çalışmalara hız verdi. Birinci etabın kentsel dönüşümünü hak sahipleriyle istişare toplantıları düzenleyerek gerçekleştiren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ikinci etaptaki hak sahipleriyle de istişare toplantılarını sürdürüyor.
Gezköy birinci etabında yüzde 95 mutabakat sağlandığının altını çizen Başkan Cengiz, “Birinci etapta elde edilen başarıda hak sahiplerinin özverisi, ekibimizin gayreti ve sayın bakanımız ile milletvekillerimizin destekleri önemli rol oynamıştır.” dedi.
Birinci etap projesinin 10 milyon 300 bin TL olduğunu ve ikinci etapla birlikte bu rakamın yaklaşık 20 milyon TL olacağına dikkat çeken Cengiz, birinci etapta 7,2 milyon TL ödeme yapıldığını ve 9 milyon TL’lik tapu devri alındığını ifade etti.
Aziziye’nin kentsel dönüşümünün örnek ilçesi olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Halkımızın seçimden önce bizden beklentilerinin başında kentsel dönüşüm geliyordu. Özellikle şehrimizin girişi olan ilçemize çağdaş bir görünüm kazandırmak bizim asli görevlerimiz arasında bulunuyordu. Geride bıraktığımız 15 ay gibi bir sürede, amacımıza ulaştığımız için mutluyuz. Yıllardır seçim malzemesi haline getirilen, bir sorunu çözüme kavuşturduk. Buradaki en büyük mutluluğumuz hak sahiplerinin mağdur edilmemesidir. Birinci etabın kentsel dönüşümü hak sahipleriyle el ve gönül birliği içerisinde, iyi niyetli ve samimi çalışmalar neticesinde gerçekleşti. İkinci etapta da aynı hassasiyeti göstererek, hemşehrilerimizi mağdur etmeden mutlu sona ulaşacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
KİMSENİN HAKKINI, KİMSEYE YEDİRMEYİZ
İkinci etap için de sahada ölçüm çalışmalarının tamamlandığına vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, itirazı olan hak sahiplerinin belediyeye müracaatta bulunmalarını isteyerek, “Kimsenin hakkını, kimseye yedirmemek bizlerin asli görevidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmasını hak sahiplerine çağrıda bulunarak noktalayan Başkan Cengiz, şunları söyledi:
“Gelin, destek olun, şehrimizin girişini birlikte güzelleştirelim. Olimpiyat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimizin girişine bu görünüm yakışmıyor. Şehrimizi güzelleştirmenin yanında, hemşehrilerimizin yaşam koşullarını düzeltmek, daha sağlıklı ve düzenli koşullarda yaşam imkanı sunmakta bizlerin öncelikli görevidir. Ben gerekli hassasiyeti gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.