İlçeler Haber Girişi : 22 Nisan 2013 13:36

Güzelsu Köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Güzelsu Köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Oltu'ya bağlı Güzelsu Köyü'nde İlçe Müftülüğü ve Köy Muhtarlığı'nın ortaklaşa hazırladığı bir program gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Oltu'ya bağlı Güzelsu Köyü'nde İlçe Müftülüğü ve Köy Muhtarlığı'nın ortaklaşa hazırladığı bir program gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve İlçe Müftüsü Vahittin Kaim'inde iştirak ettiği Kutlu Doğum Programına ev sahipliği yapmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirten Köy Muhtarı Metin Önal, köylüleriyle birlikte program için adeta seferber olduklarını ve büyük bir heyecan duyduklarını dile getirdi.

Açık havada yapılması planlanan ancak yağan yağmur nedeniyle program köylüler tarafından kurulan çadır içerisinde gerçekleştirildi.

Kaymakam Fatih Çobanoğlu ise, bu ve benzeri programların vatandaşları birbirine daha çok kaynaştırdığına atıfta bulunarak programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.

İstanbul Pendik Kur'an Kursu Öğreticisi aynı zamanda Türkiye birincisi Hafız Salih Akyüz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilçe Müftüsü Vahittin Kaim, "Hz. Peygamber'in Hayatı ve İnsan Onuru" konulu bir konuşma yaptı.

Ayvalı Köyü İmam Hatib-i Ahmet Akçay'ın okuduğu kaside ve ilahilerle oldukça güzel bir program yaşayan Güzelsu köylüleri, organizasyonun tertibinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Köydeki Kur'an Kursu tarafından yapılan en güzel Salâvat Yarışmasında birinci olan Havva Önal'a ödülünü Kaymakam Çobanoğlu verirken 5 yaşındaki Esra Akdoğan'da Fatiha Suresini okudu. Minik Esra cemaatten büyük alkış aldı.

İlçe Müftülüğü personeli ve Kur'an Kursu öğreticilerinin de aktif şekilde görev aldığı program sonrası misafirlere Kur'an Kursu öğrencileri ve köy kadınları tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Aşı çadır içinde ikram edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.