Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2011 14:56

Hacı adaylarına maketli hizmet!..

Hacı adaylarına maketli hizmet!..
Erzurumlu maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, hacı adayları için Mescid-i Haram'ı (Kabe) maketleştirdi. '41 kere maşaallah' adı verilen maket, Ulu Cami'de Cuma namazının ardından sergilenmeye başlandı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, hacı adayları için Mescid-i Haram'ı (Kabe) maketleştirdi. '41 kere maşaallah' adı verilen maket, Ulu Cami'de Cuma namazının ardından sergilenmeye başlandı.

Erzurum'un tarihi mekanlarını 12 yıldır maketleştiren Hattatoğlu tarafından maketi yapılan Mescid-i Haram, Ulu Cami'de Cuma namazının ardından sergilenmeye başlandı. '41 kere maşaallah' adını verdiği maketini hacı adaylarına kolaylık sağlamak için hazırladığını söyleyen Hattatoğlu, "Hac farizası öncesi hacı adayları için il müftülükleri camilerde kurslar düzenliyor. Oluşturulan Kabe tarafında tavaf yapılıyor. Bu kurslara katkıda bulunmak amacıyla ben de Mescid-i Haram'ı maketleştirdim" dedi.

Hatattoğlu, 1,5 yılda hazırladığı uzunluğu 2 metre, genişliği 1.5 metreyi bulan maket çalışmasında milimetrik hesaplar yaptığını ve şematik görüntülere önem verdiğini kaydetti. Hattatoğlu, Mescid-i Haram maketinin Ulu Cami'de bugünden itibaren her gün sergileneceğini belirtti. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen maket açılışını, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Erzurum İl Müftüsü Yakup Aslan birlikte yaptı. Açılış sonrasında vatandaşlar Mescid-i Haram maketini görebilmek için izdihama neden
oldu. Yüzlerce vatandaş Mescid-i Haram maketini görmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Öte yandan, maket sanatçısı Hattatoğlu'nun daha önce Erzurum'un tarihi mekanları üzerine yaptığı maketler TBMM, İstanbul ve Erzurum'da teşhir edilmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.