Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2012 11:30

İranlı bisikletçiler dostluk için pedal çeviriyor

İranlı bisikletçiler dostluk için pedal çeviriyor
İran’da faaliyet gösteren özel bir enerji firmasına ait 6 kişilik bisikletli grup, yaklaşık bin kilometre yol kat ederek İran’ın Zencan kentinden Erzurum’a geldiler.
Erzurum Ajans-İran’da faaliyet gösteren özel bir enerji firmasına ait 6 kişilik bisikletli grup, yaklaşık bin kilometre yol kat ederek İran’ın Zencan kentinden Erzurum’a geldiler. İran’da ki Zencan kentinden Türkiye sınırına kadar 6 yüz kilometre pedal çeviren İranlı grup, Van, Iğdır, Kars ve Ağrı’dan sonra, Türkiye de ki seyahatlerinin 4. gününde Erzurum’a ulaştı. Bir gece Erzurum da konakladıktan sonra Trabzon’a doğru pedal çevirecek olan grup, aynı güzergâhtan Tekrar İran’ın Zencan kentine bisikletleriyle dönecek. Çoğunluğunu Azerilerin oluşturduğu grup, amaçlarının; İran ve Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmak olduğu söylediler. Türkiye de geçtikleri her kente ve ilçede Türk insanının kendilerine çok sıcak davrandıklarını söyleyen bisikletçilere, Erzurumlu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. İranlı bisikletli grup Yakutiye Kent Meydanın da bir süre pedal çevirdikten sonra dinlenmek üzere gece konaklayacakları otellerine çekildiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.