İlçeler Haber Girişi : 27 Nisan 2013 19:00

Kadına yönelik şiddete fırçalı tepki

Kadına yönelik şiddete fırçalı tepki
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisince Kadınlara yönelik şiddet olaylarını kınamak ve protesto amacıyla bugün Yakutiye Kent Meydanında resim uygulaması gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisince Kadınlara yönelik şiddet olaylarını kınamak ve protesto amacıyla bugün Yakutiye Kent Meydanında resim uygulaması gerçekleştirildi. "Kadına Yönelik Şiddete Bir Fırçada sen At" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe ilgi oldukça yoğun oldu. Türkiye genelinde yapılan etkinlikte boş tuvallere vatandaşların kendilerini kadınların yerine koyarak onların yaşadığı duyguları anlatacak şekilde fırça atmaları istendi.

Yakutiye Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Seher Ergüney etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şu anda burada gerçekleşen etkinlikte vatandaşlarımızın kadına yönelik şiddete duyarsız kalmamaları adına boş tuvaller yerleştirdik ve herkesin kendilerini şiddet gören kadınların yerine koyarak o duyguları resme dökmelerini istedik. Bu etkinlik tüm Türkiye genelinde gerçekleşti. Amacımız kadına yönelik şiddeti en aza indirmek" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.