Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Nisan 2013 18:58

Kadınlar ''lezzet'' için yarıştı

Kadınlar ''lezzet'' için yarıştı
Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasında kadınlar, en lezzetli yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı.
Erzurumajans-Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasında kadınlar, en lezzetli yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı.

Güngören Belediyesi 8. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen "Kadınlar Arası 2. Yemek Yarışması"nda Güngörenli kadınlar en lezzetli yemeği yapmak için yarıştı. İkişerli gruplar halinde yarışan kadınlar, farklı yörelere ait hamsi pilavı, katmer tatlısı, maş çorbası gibi birbirinden leziz yemekleri en güzel şekilde yapmaya çalışırken, usta şeflerden oluşan jüri üyeleri ise kadınları hem yemeklerin lezzeti hem de sunumları açısından uyardı. 5 çeşit yemeği zamanında bitirebilmek için gayret sarf eden yarışmacılardan Rabia Coci, "Arkadaşımla birlikte 5 çeşit yapacağız. Çorba, köfte, İstanbul salata, katmer tatlısı, hamsili pilav olacak. Erzurumluyum. Kendi yöremizi yapmıyoruz, değişik verdiler. Hiçbir şey zor değil de, bir kere görsen daha iyi yani. Tadını tuzunu bilmiyorsun. Erzurum yöresi olsaydı, kadayıf dolması, ayran çorbası benim için daha iyi olurdu" dedi.

Yapacağı yemeklerin farklı yörelere ait zor yemekler olduğunu belirten Sevda Demir ise, "Hiç bilmediğim yemekler geldi. Ben bir kere evde denedim, bir de burada yapıyorum. İnşallah lezzetli olacak. Lezzette kendimize güveniyoruz ama görsellik yok" derken, arkadaşı Nurşen Maraba, "İddialı değiliz, sonuçta her şey olabilir" diye konuştu.
Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, kadınları tebrik ederek, "Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Amacımız yemek kültürümüzü ilçemizde yaşayan her yöreden insanın tanıması. Her bölgeye özgü yemek kültürünün başka bölgelerde yaşayan insanlarımız tarafından tanınması ve yaygınlaşması" dedi.

Kadınlar kendilerine verilen süre içerisinde yaptıkları yemekleri jüri üyelerine sundu. Jüri üyelerinin zorlu kararından sonra birinci Berivan İlhalı-Fatma Aslan, ikinci Aynur Eyüboğlu/Seher Eyüpoğlu, üçüncü Nilüfer Yılmaz-Yağmur Hortumlu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.