Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 17:01

Kapıdan satışlarda dikkatli olunmalı!..

Kapıdan satışlarda dikkatli olunmalı!..
Sanayi ve Ticaret Müdürü İlhan Aydın, son günlerde özellikle ilçelerde kapıdan satışlara yönelik şikayetlerin arttığını belirterek, kapıdan satışlar konusunda mağduriyetlerin artmaması için tüketicinin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Sanayi ve Ticaret Müdürü İlhan Aydın, son günlerde özellikle ilçelerde kapıdan satışlara yönelik şikayetlerin arttığını belirterek, kapıdan satışlar konusunda mağduriyetlerin artmaması için tüketicinin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Pazarlamacıların okuma-yazma düzeyinin düşük olduğu semtlerdeki evleri ziyaret ederek kadınlara sattıkları ürünlerin beraberinde çeşitli hediyeler verdiklerini anlatan Sanayi ve Ticaret Müdürü İlhan Aydın, “Karşılığında senet ve sözleşme imzalatıyorlar. Daha sonra ya ürünü teslim etmiyor ya da senette yazılı bedelden çok daha ucuz ürün tesliminde bulunuyorlar. Kapıdan satışlar yaz aylarında artış gösteriyor. Bu tür satışlar, tüketicileri mağdur etmekte, sosyal ve ekonomik sorunlara neden olmaktadır. Çünkü aldatılan kişilerin bulunduğu evlerde, bundan dolayı çeşitli sorunlar yaşanmaktadır" dedi.

Tüketicilerin mağdur olmaması için kapıdan satış yöntemiyle ürün almamalarını, alacakların ise satış görevlisinden kimlik sormalarını isteyen Aydın, "Ayrıca, eğer ürün alınırsa sözleşme imzalanmadan en ince detayına kadar okunmalı, imzayı atacak kişi sözleşmeden bir şey anlamıyorsa, anlayan birisini bulup doğrusunu öğrenmeli ve gerçekleri bilerek imza atmalıdır. Kapıdan satışlarda tüketici 7 günlük tecrübe ve muayene süresi sonuna kadar kabul veya hiçbir gerekçe göstermeden reddetmekte serbest olduğunu bilmelidir. Satıcı, satış sırasında düzenlediği belgeleri 10 gün içinde tüketiciye iade etmekle ve 20 gün içinde de malı almakla yükümlüdür” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.