Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2010 16:22

Katil kuzenler tutuklandı!..

Katil kuzenler tutuklandı!..
Manavcı kardeşleri işyerinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren amca çocukları tutuklandı.

Erzurum Ajans-Manavcı kardeşleri işyerinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren amca çocukları tutuklandı, güvenlik gerekçesiyle zanlılar Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi. Katil kuzenlerin intikam kurşununa hedef olmaması için doktor Adliyeye götürüldü.

Erzurum\'da işe geç gelip patronları ile kavga ettikleri için işten çıkarılan kuzenler, patronlarının işyerini basıp iki kardeşi öldürümüştü. Geniş güvenlik önlemleri altında Özel Harekata ait zırhlı araçla Adliyeye çıkarılan katil kuzenler tutuklandı. Zanlıların intikam kurşununa hedef olma ihtimaline karşı, sağlık raporu için doktor Adliyeye geldi. Yakutiye ilçesine bağlı Şükrü Paşa semtindeki Köşem Manavı\'nı işleten Ferhat ve Cüneyt Tuvanç kardeşler, 23 Aralık akşamı saat 19.00 sularında iş yerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 34 yaşındaki iki çocuk babası Cüneyt Tuvanç olay yerinde ölürken, 31 yaşındaki kardeşi 1 çocuk babası Ferhat Tuvanç hastanede hayatını kaybetti. Yapılan otopside, Cüneyt Tuvanç\'ın vücuduna isabet eden 7 kurşunla, Ferhat Tuvanç\'ın ise 4 kurşunla öldürüldüğü belirlendi.

PATRONLARINI ÖLDÜRDÜLER

Olaydan sonra geniş çaplı tahkikat başlatan polis, Tuvanç kardeşleri öldürdükleri iddiasıyla Suat Atar, Yakup Atar ve Bedri Sinan Atar isimli amca çocuklarını gözaltına aldı. Cinayete karıştıkları iddiasıyla Osman Atar ve bir akrabaları daha gözaltına alındı. Emniyette iki gün boyunca sorguya alınan zanlıların ifadeleri, cinayetin ayrıntılarını ortaya çıkardı. Öldürülen Cüneyt Tuvanç, sebze ve meyve nakliyeciliği yapıyor, Osman, Suat, Yakup ve Bedri Sinan Atar ise yanında çalışıyordu. İşçiler olay günü sabah işe geç geldi. Cüneyt Aras ve kardeşleri, \'Neden işe geç geldiniz. Bu saatte işe gelinir mi? ' deyince taraflar arasında tartışma çıktı. Patron Cüneyt Tuvanç, kuzenleri işten çıkardığını söyledi. Kısa bir süreliğine işyerinden ayrılıp sallama tabir edilen bıçaklarla geri dönen amca çocukları ile Tuvanç ailesi fertleri arasında kavga çıktı.

Kavgada; Tuvanç kardeşler bıçaklardan korunurken yeğenleri Erhan Tuvanç burnundan başka bir akrabaları ise parmaklarının kesilmesi sonrası yaralandı. Karşı taraftan ise Yakup Aras darp edildi. Kavga eden Patron ve yakınları ile işçileri, karakolluk oldu. Her iki tarafta birbirinden şikayetçi oldu. Günün Nöbetçi Savcısı Orhan Sönmez, her iki tarafı da mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı. Serbest kalan kuzenler bellerine silah takıp akşam saat 19.00 sularında kardeşlerin işlettiği Köşem manav adlı işyerini bastı. Yakup Atar arabada bekledi, Sinan Atar ve Osman Atar içeri girer girmez maktullere kurşun yağdırıp öldürdü.


CİNAYET ZANLILARI ADLİYEDE DOKTOR KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Firari katil zanlıları, olaydan sonra sabah saat 04.00 sularında saklandıkları bir işyerinde yakalandı. Suat Atar ve bir akrabaları da zanlılara silah ve yer temin etmek iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyette suçlarını itiraf eden zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye çıkarıldı. Zanlılar, Özel Harekata ait zırhlı araçla ve Özel Harekat polislerini korumasında Adliyeye çıkarıldı. Maktul tarafın olası bir intikam kurşununa karşılık, zanlıları Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi.

Devlet hastanesinden Adliyeye gelen bir doktor,prosedür gereği Adliye ye çıkmadan önce sağlık raporu almaları gereken zanlıları sağlık kontrolünden geçirip sağlık raporu verdi. 5 zanlı, sağlık raporu verildikten sonra Nöbetçi Savcı karşısına çıkarıldı. Dün (Pazar)saat 15.00'da adliyeye çıkarılan zanlılar, saatler süren ifadeleri sonrası akşam saat 19.30 sularında mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Sinan Atar ve Osman Atar'ı 'Planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan, Yakup Atar ve ismi öğrenilemeyen bir akrabalarını ise 'cinayete yardım etmek' suçundan tutukladı. Suat Arslan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adam öldürmek ve cinayete yardım etmek suçlarından tutuklanan 4 zanlı, geniş güvenli önlemleri altında Erzurum H Tipi Yüksek cezaevine götürüldü.

Patronlarını Öldüren Katil Kuzenler Tutuklandı başlıklı ve Manavcı kardeşleri işyerinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren amca çocukları tutuklandı, güvenlik gerekçesiyle zanlılar Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi. Katil kuzenlerin intikam kurşununa hedef olmaması için doktor Adliyeye götürüldü. özetli haberi okudunuz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.