Bölge Haber Girişi : 03 Ağustos 2010 05:12

Kılıçdaroğlu'na Erzurum şoku!..

Kılıçdaroğlu'na Erzurum şoku!..
Erzurum CHP teşkilatının başarısız organizasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçlaroğlu'nun şok yaşamasına neden oldu.

Onur SAĞSÖZ bildiriyor-Bugün Erzurum’da miting düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçlaroğlu ve partililere şok yaşattı.İstasyon Meydanındaki miting alanına taşımalı olarak çevre il ve ilçelerden getirilen partililerle birlikte yaklaşık bin-beşyüz arası bir kaşabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçlaroğlu’nun hedefinden Ak Parti Erzurum Milletvekilleri ve Belediye başkanları vardı. 

Referandum çalışmaları doğrultusunda il il dolaşarak, halktan ‘Hayır’ oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum il başkanlığının düzenlediği ‘Anayasa değişikliğine hayır’ mitinginde AK Parti hükümetine yüklendi. AK Parti’nin yolsuzluklarını birer birer ortaya çıkardığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Birinin dişini söktüm, birini de Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ettim. Bundan sonra da yetim hakkı yiyenin, boğazından haram lokma geçenin peşinde olacağım” dedi.

İstasyon Meydanı’ndan yaklaşık bin  kişilik kalabalığa seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını İl Başkanı Tuncer Aktaş’ın boynuna taktığı Erzurumspor atkısı ve şapkasıyla yaptı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a da “Dokunulmazlıkları kaldır söz veriyorum bende bu anayasaya evet diyeceğim” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Ben adım gibi biliyorum dokunulmazlıkları kaldıramazlar, hepsi malı götürmüş. Erzurumlu buna izin verecek mi? Kul hakkı yiyenlere evet mi diyeceksiniz? Buna hepimizin isyan etmesi lazım. Böyle bir anlayış olmaz. Sen dokunulmazlıkları arakasına saklan, yolsuzluk yap, dümeni çevir sonra gel ‘ben anayasayı değiştiriyorum’ de. Buna izin veremeyiz” diye konuştu.

“Allah ile kulun arasına girilmez”

 AK Parti’nin yıllar yılı halkın inançlarını, en temiz duygularını sömürdüğünü savunan Kılıçdaroğlu, “Allah ile kulun arasına hiç kimse girilmez. Kimsenin böyle bir yetkisi görevi yok. O zaman demek ki inançlar siyasetin konusu olmaz. İnancı siyasetin konusu yaptığınızda yanlış yapmış olursunuz. Herkesin inancı, herkesin kimliği başımızın üstünde. Ona saygı göstereceğiz. Bir Allah’ın kulu çıkıp Türkiye’de ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum diyorsa gelsin bu Kemal kardeşiniz onun üzerine düşeceğim, ibadetini yapması için elimden geleni yapacağım” dedi.

 “Vicdanın sızlıyor mu?”

 Başbakan Erdoğan’ın “Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kanun yoktur” sözüne de eleştiriler getiren CHP Lideri, şunları söyledi: Erzurum’da işsizlik var değil mi hem de yüksek, Başbakan ne dedi, “Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kanun yoktur” Siz çocuğunuzu üniversiteye, daha iyi iş bulsun, daha iyi maaş alsın diye göndermiyor muyuz? Şimdi sormayacak mısınız, Recep Bey herkesin çocuğu senin çocuklarınla aynı fırsatı mı taşıyor? O zaman sandığa giderken düşünüceğiz. İşsizliği, emeklileri düşüneceğiz. Emeklilerin durumu çok iyi değil mi? İyi değil mi? Ama Başbakan diyor ki, ‘Bizim emeklilerin durumu çok iyi.’ Kendisine soruyorum senin iktidarın döneminde çıkardığın kanunla emeklilik milli gelir artışından pay alamaz diye bir madde koydurdun mu koydurmadın mı? Vicdanın sızlıyor mu sızlamıyor mu? Ben bilmiyorum cevap veremez, kanun meydandan. Yıllarca beklediğiniz intibak kanunun çıkaracağız. Emeklinin 18 yaşını aşmış kızına sağlık hizmeti vermeyiz diye de kanun çıkardılar. Tasarrufu emeklinin kızından çıkarıyorlar.

 “Dadaş Kemal”

Konuşması sık sık alanı dolduran bir grup partili tarfından “Başbakan Kemal”, “Dadaş Kemal” sloganlarıyla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kömür dağıtıyorlar kalitesiz, hava kirliliği var. Erzurum’da doğalgaz var mı var. O fakir fukaranın doğalgaz faturasını karşıla, kömür dağıtma. Ama bunu yapmazlar, niye yapmazlar kömürden malı kim götürecek, vurgunu kim yapacak. Size şikâyet ediyorum din adam diyen adamların sizi bu memleketi ne hale getirdiğini görün. Bu hangi inançta var. Bizim inancımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” dedi.

“HES’lerle katliam yapılıyor”

 “Doğu ve Güneydoğu’da kalkınmayı devlet başlatacak. Özel sektör gelirse gelir gelmezse devlet eliyle fabrika kuracağız. Herkes çalışacak herkes evine ekmek götürecek” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Tortum ve İspir’de HES yapıyorlar. Meyve sebze bahçeleri yapıyorlar. Yıllardır yüzyıllardır akan sulara göz koydular. İnşallah bunu da çözeceğiz. Ben bunları anlatınca bana diyorlar ki, ‘Reçete varsa bize de versinler’ Diyorum kendisine 8 yıldır o koltukta oturuyorsun daha reçete bulamadıysa niye oturuyorsun. Bir tek umudum var, bir tek halka güveniyorum ben. Size siyasette temiz, düzgün, sözü veriyoruz. Kul hakkı yemeyeceğiz diyoruz, herkese eşitlik diyoruz oy veren vermeyen herkese eşitlik sözü veriyoruz ve bu sözü yerine getireceğiz. Sosyal devleti geliştireceğiz, refahı tabana yayacağız. Size bunun sözünü veriyoruz.

 “Erzurum’a bir özür, bir de sitemim var”

 CHP olarak yıllarca Erzurum’u ihmal ettiklerini kabul ederek, bu hatalarından dolayı da Erzurumlular’dan özür dileyen Kılıçdaroğlu, “Erzurum’a bir özrüm var bir de sitemim var. Özrüm; yıllarca buraya ihmal ettik. Buraya gelmedik. Sitemim de buradan bir türlü Milletvekili çıkaramadık. Öğrencilik yıllarımda Erzurum’a geldim. Taşmağazalar’a gittim, Erzurum Doğu’nun Paris’iydi. Şimdi ne oldu? Kaliteli göç vermeye başladı. İthal et getirmeye başladık. Erzurum bir zamanlar et ambaraydı, Türkiye’yi doyuruyordu. Şimdi kentteki lokantalarda dışarıdan getirilen etleri satıyorlar. Erzurum’da toprak yok mu, Erzurum’da besici yok mu? Onları size şikayet ediyorum” dedi.

 “Erzurumspor’u küme düşüren AKP’yi de siz küme düşürün”

Öte yandan mitingde “Erzurumspor’un kapatılmasına da hayır” yazılı bir döviz taşıyan Erzurumsporlu taraftar gruplarına da seslenen Kılıçdaroğlu, “Erzurumspor’a da geleceğim. AK Parti Erzurumspor’u küme düşürdü, siz de AKP’yi küme düşürün. 8 yıllık AK Parti iktidarında Erzurumspor’u nereden nereye getirdiler. Buna cevabınızı sandıkta verin artık” dedi.(erzurumajans.com)

 HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.