Erzurum Haber Girişi : 25 Haziran 2012 17:00

Kriz çözüldü inşaat başladı

Kriz çözüldü inşaat başladı
İnşaatı bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek durdurulan Buhara Tıp Merkezi, sonunda yanlıştan geri döndü.
Erzurum Ajans-İnşaatı bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek durdurulan Buhara Tıp Merkezi, sonunda yanlıştan geri döndü. Dere yatağına isabet eden ve imar planına aykırı biçimde yürütülen inşaatın projesi Buhara Tıp Merkezi tarafından değiştirilirken, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi de inşaatın mührünü kaldırdı.
Yenişehir girişinde yapılan Buhara Tıp Merkezi’ne ait inşaatın yapımına yeniden başlandı. Yapımı bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan inşaata ilişkin proje, Buhara Tıp Merkezi tarafından değiştirilerek imar planına uygun hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları yazılı başvuruyla projede gerekli değişikliklerin yapılarak imar planına uygun hale getirildiğini beyan eden Buhara Tıp Merkezi yetkilileri, inşaata devam etmek için izin talebinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi de, dere yatağına isabet eden inşaata ilişkin projenin son şeklini değerlendirerek yapım çalışmalarına yeniden başlanmasını kararlaştırdı.

İŞTE BUHARA TIP MERKEZİ’NİN PROJE REVİZYONUNA İLİŞKİN DİLEKÇESİ

Buhara Tıp Merkezi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne 21 Haziran 2012 tarihinde verilen ve Dr. Serdar Kömeç imzasını taşıyan dilekçede, şu ifadelere verildi: “Ekteki proje doğrultusunda ilgili belediye tarafından 05.01.2009 tarihinde verilmiş olan aplikasyon planında, bina zemin oturma alanları mevcut bina ile yapılacak olan yeni binamız arasındaki en dar mesafe her ne kadar 343 cm olarak gösterilmiş ise de, projemizde bu alan 613 cm olarak işlenmiştir. Taşınmaz üzerindeki inşaatımızın da projemize uygun olarak imalatı yapılacaktır. Bu sebeple belediyenizce tereddüt edilen, olası zemin üstü yağmur sularının toplanması riski de ortadan kaldırılmıştır. Tarafınızdan durdurulan ve mühürlenen inşaatımızın devam ettirilmesi hususunda gerekli müsaadenin verilmesini arz ederim”

BAŞKAN KÜÇÜKLER: İMAR PLANINA AYKIRI YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da yapılaşmaya ilişkin olarak çeşitli usul ve esasların bulunduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da ‘anayasa’ olarak nitelendirebileceğimiz imar planları hazırladık. Şehrimizdeki tüm yapılar da, bu plana uygun olarak inşa ediliyor. İmar planına aykırılık teşkil eden en küçük yapılaşmaya dahi müsaade etmeyiz, izin vermeyiz” diye konuştu.
Öte yandan Buhara Tıp Merkezi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan yazılı başvuru, kamuoyunun da dikkatini çekti. İnşaata ait projenin revize edilerek imara uygun hale getirilmesi, inşaatı mühürleyen Büyükşehir Belediyesi’nin haklılığını gözler önüne sererken, vatandaşlar, imara aykırı yapılaşmaya izin vermediği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.