Bölge Haber Girişi : 20 Aralık 2010 00:02

Kuzey kombine yarışları sona erdi!..

Kuzey kombine yarışları sona erdi!..
Erzurum'da, Kayak Federasyonu Tarafından Düzenlenen 'Fıs Continental Kupası Kayakla Atlama Yarışları' Sona Erdi

Erzurum Ajans- Kayak Federasyonu tarafından, İlk kez Erzurum'da düzenlenen "FIS Continental Kupası Kayakla Atlama Yarışları"nın birinciliğini Finlandiyalı Anssi Koıvuranta ile Avusturyalı Stefan Thurnbichler paylaştı. Tarihi kiremitlik tepe bölgesindeki atlama kulesinde gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Faik Yüksel 52 sporcu arasında 62 puanla, 50. sırada yer aldı.


Türkiye'nin yanı sıra Norveç, ABD, Almanya, Avusturya, Hollanda, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Slovenya, Finlandiya ve Romanya'dan 52 sporcunun katıldığı yarışların ilk gün final atlayışlarında ilk 30'a giren sporcular mücadele etti. Atlamalarda birinciliği 252'şer puanla Finlandiyalı Anssi Koivuranta ile Avusturyalı Stefan Thurnbichler paylaşırken, üçüncülüğü 247.5 puanla Norveç'ten Sorsell Elverum, dördüncülüğü 245 puanla Polonya'dan Rafal Sliz, beşinciliği 244.5 puanla Slovenya'dan Primoz Pikl ve altıncılığı 243.5 puanla Avusturya'dan Mario İnnauer elde etti.


Türkiye'de ilk kez Erzurum'da yapılan kayakla atlama yarışları vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Tribünleri yöresel kıyafetleri ile dolduran kadın ve erkekler sporcuların havada bir kuş gibi uçuşunu nefeslerini tutarak izledi. Başarılı atlayış yapan sporcular izleyiciler tarafından bol bol alkış aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.