Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2011 14:23

Makine ekipman desteği başladı!..

Makine ekipman desteği başladı!..
Erzurum'un Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada 35 tarımsal yatırım alanında makine ve ekipman alımlarının yüzde 50'sinin destekleneceği bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada 35 tarımsal yatırım alanında makine ve ekipman alımlarının yüzde 50'sinin destekleneceği bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarımsal faaliyetler kapsamında 35 yatırım alanını kapsayacak şekilde makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajı destekleme projelerinde, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verecek. Mal alım tutarı piyasa rayiçlerini geçemeyecek. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için 100 bin TL'nin üzerinde olamayacak.

Program çerçevesinde 81 ilde yapılacak başvurular kabul edilecek. Program kapsamında, kabul edilen başvurular ile il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla 60 gün içerisinde tamamlanacak. Süresi içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemlerinin bitirilmesi ve il proje yürütme birimince tespiti en geç 45 gün içerisinde tamamlanacak. Bu süre süt sağım ünitesi ve soğutma tankı için 60 gün olacak.

Gerçek ve tüzel kişiler 35 yatırım alanından birisi için makine ve ekipmanlardan sadece birisi için başvuruda bulunacak. Proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Mal alım tutarı piyasa rayiçlerini geçemeyecek. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için 100 bin TL'yi geçmeyecek.

Pasinler İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, açılan makine, ekipman desteklemelerinin başladığını ifade ederek, geçen yıl olduğu gibi Pasinlerli çiftçilerimizin bu kapsamdan faydalanmalarını beklemekte olduklarını söyleyen Kara, çiftçilerimizin bu desteklemeler hakkında geniş bilgiyi İlçe Tarım Müdürlüğümüzdeki yetkililerden de alabileceklerini söyledi.

Program kapsamında makine ve ekipman desteği verilecek 35 adet tarımsal faaliyet yatırım alanı şöyle:

Anıza direkt ekim makinesi

Arıcılık makine ve ekipmanı

Balya makinesi

Basınçlı sulama sistemi kurulması

Canlı balık nakil tankı

Çayır biçme makinesi

Çeltik fide dikim makinesi

El traktörü

File sistemi kurulması

Biçer bağlar

Hububat harman makinesi

Lazerli tesviye aleti

Hasat tablası

Mibzer

Motorlu tırpan

Pamuk toplama makinesi

Pancar söküm makinesi

Patates söküm makinesi

Pülverizatör

Rüzgar makinesi

Sap parçalama makinesi

Sap toplamalı saman makinesi

Silaj makinesi

Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı

Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı

Gübre dağıtma makinesi

Taş toplama makinesi

Diskli tırmık

Yem hazırlama makinesi

Zeytin hasat makinesi

Koyun kırkma makinesi

Tambur filtre

Su ürünlerinde buzlama makinesi

Balıkçı gemilerinde soğuk depo

Su ürünleri için kuluçka dolabı 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.