Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 13:12

Mehter'in unıversıade yürüyüşü!..

Mehter'in unıversıade yürüyüşü!..
25'inci Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mehter yürüyüşü ve konseri büyük ilgi gördü.

Erzurum Ajans-25'inci Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mehter yürüyüşü ve konseri büyük ilgi gördü. Mehteran ekibini hayranlıkla izleyen yabancı sporcular, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Geçtiğimiz 27 Ocak'ta başlayan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın gündüz bölümlerinde çekişmeli yarışlar olurken, akşam saatlerinde ise sporcular kültürel etkinliklere katılıyor. Kış Oyunları Kültür ve Sanat Komitesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Eski Vilayet Kavşağı ile tarihi Çifte Minareli Medrese arasında gerçekleştirilen Trabzon Belediyesi Mehteran ekibinin yürüyüşüne katılan sporcular, madalya törenlerinin yapıldığı Çifte Minareli Medrese önünde Mehter Takımı'nın

verdiği konseri hayranlıkla izledi. İlk kez dinledikleri Mehteran'ın söylediği marşlara eşlik eden sporcular, program sonrası Mehteranların şapkalarını ve köslerini yakından inceledi. Mehter takımıyla hatıra fotoğrafı çektiren sporcular ve çeşitli ülkelerden delegasyon üyeleri, Mehteran'ın çaldığı marşları çok beğendiklerini, hergün düzenlenen değişik etkinliklerle Türk Kültürü'nü tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Öte yandan, Alp Disiplini bayanlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Sporculara madalyalarını FISU Denetleme Komitesi Başkan Yardımcısı Leons Eder, oyunlar maskotu Kanka hediyelerini ise Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.