İlçeler Haber Girişi : 22 Ekim 2012 10:00

Mezarlığa kadın eli değdi

Mezarlığa kadın eli değdi
Erzurum'un Oltu ilçesinde 30 kadın, 50 yıldır el değmeyen Oltu Cankurtaran Mezarlığı'nı ellerindeki oraklarla yabancı otlardan temizledi.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde 30 kadın, 50 yıldır el değmeyen Oltu Cankurtaran Mezarlığı'nı ellerindeki oraklarla yabancı otlardan temizledi.

Oltu Belediye Başkanlığı ve İşkur işbirliğinde hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe alınan 30 kadın çevre temizliğine çıktı. Öncelikle 50 yıldır el değmeyen Oltu Cankurtaran Mezarlığı'nı ellerindeki oraklarla yabancı otlardan temizleyen bayanlar, kendilerine bu imkanı sağlayan her iki kuruma minnettar olduklarını dile getirdi. Proje gereği iş sözleşmeleri 3 ay olan işçilerden Mahigül Kul, çalışmaya ihtiyaçları olduğunu belirterek işverenlere teşekkür etti. 3 aylık iş sözleşmelerinin 9 aya çıkarılması isteğinde bulunan Kul, mezarlıkta çalışırken fare, yılan gibi hayvanlarla karşılaştıklarını ancak çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Leyla Kara ise mezarlıktan korkmalarına rağmen evlerini geçindirmek ve ailelerine ekonomik katkı sağlamak için bu işi bir fırsat olarak gördüklerini ve değerlendirdiklerini ifade etti.

Yüksek okul bitirmiş olmalarına rağmen iş bulamadıkları için mezarlıkta çalışmaya razı olan bayanların bile olduğunu kaydeden bayanlar, işin sürekliliği yönünde taleplerini dile getirdiler.

Buradan alacağı ücretle askerdeki oğlunun eşi ve çocuğuna bakacağını ve askerdeki oğluna harçlık göndereceğini belirten Mine Başar, 3 aylık süre sonunda yeniden işsiz kalacaklarının endişesini yaşadıklarını aktardı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.