Spor Haber Girişi : 19 Nisan 2012 18:05

Millilerimiz, Erzurum'da K.Koreyi'de yendi: 4-2

Millilerimiz, Erzurum'da K.Koreyi'de yendi: 4-2
Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3.Klasman karşılaşmalarında Türkiye, Kuzey Kore'yi de 4-2 yendi.
Erzurum Ajans-Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3.Klasman karşılaşmalarında Türkiye, Kuzey Kore'yi de 4-2 yendi.

Erzurum'da devam eden Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3.Klasman karşılaşmalarında  Türk Milli Takımı galibiyet serisini sürdürüyor. Bugün oynana maçta rakibine oranla karşılaşmaya daha iyi başlayan millilerimiz,  yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk periyotu 0-0 tamamlandı.

Türk Milli Takımı, maçın ikinci periyoduna Alper Solak'ın golüyle başladı. İlerleyen dakikalarda  Galip Hamarat ve Erdoğan Coşkun'un golleriyle üstünlüğü ele geçiren Türkiye,  Kuzey Kore Milli Takımnın attığı iki golle ikinci periyottan 3-2 galip ayrıldı.

Maçın üçüncü ve son periyotunda Kuzey Kore geliştirdiği ataklarla baskısını artırırken, Millilerimizden Yusuf Halil'in attığı gol, maçın sonucunu belirledi.

Karşılaşmadan, Türkiye, 4-2 galibiyetle ayrılarak şanpiyonanın dördüncü galibiyetini aldı.

-"ALTIN MADALYA BİZİM OLACAK"-

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, alınan galibiyetin çok önemli olduğunu kaydetti. Duman, Kuzey Kore maçını dönüm noktası olarak gördüklerini iifade ederek, altın madalyanın önündeki en önemli engelide kaldırdıklarını söyledi.

Duman,  "Artık önümüzde bir maç var ve şu anda grupta lideriz. En zor maçımızı kazandığımız için çok mutluyum. Çocukların hepsinin boynuna sarılmak istiyorum. Onlar buzun arslanları. Gruptan çıkmak için önümüzdeki en büyük engeli aştık. Altın madalya artık bizim. Yarın Lüksemburg ile yapacağımız maçı zorlanmadan geçeceğimize inanıyorum. Altın madalyayı alıp dünya şampiyonasında bir üst kategoriye çıkmak istiyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.