Spor Haber Girişi : 25 Temmuz 2013 02:15

Müdür Bey, Patates tarlasını savunmuş (!)

Müdür Bey, Patates tarlasını savunmuş (!)
"Stad değil sanki patates tarlası" manşet haberimizin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, valilik aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, haberin tümden "yalan" ve "iftira" olduğunu savunmuş.
Erzurumajans-"Stad değil sanki patates tarlası" manşet haberimizin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, valilik aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, haberin tümden "yalan" ve "iftira" olduğunu savunmuş. Çintimar, tezatlarla dolu açıklamasında, "yalan" olduğunu iddia ettiği haberimizi şu ifadeyle doğrulamış: Yeni ekimi yapılmış bir sahanın patates tarlası veya ekilmiş bir sahanın bu görünümde olması da gayet doğaldır.

Yani Müdür Bey, sahanın zemininin "patates tarlası" olduğunu kabul etmiş.

Haberimizde, sahanın kar temizliğinin dozerlerle yapıldığını söylemişiz, Sayın Çintimar, "Zemine dozerler sokulduğu ifadesi de tamamen yalan bir ifadedir" demiş. Göz göre göre "yalan" söyleyen Sayın Çintimar'ı Büyükşehir Belediyespor'un sezon boyunca iç saha maçlarını canlı yayınlayan Kardelen TV'nin görüntülerini birlikte izlemeye davet ediyoruz. O maç görüntülerinde yorumcu Nazım Saraçoğlu'nun hemen hemen her maçta yaptığı "dozerle kar temizliği" eleştirisini izlerken, "Zemine dozerler sokulduğu ifadesi de tamamen yalan bir ifadedir" diyen Sayın Çintimar'ın nasıl geri adım atacağını doğrusu merak ediyoruz.

Isıtma sisteminin çalıştırılmamasıyla ilgili eleştirilerimize de şöyle bir savunma getirmiş Sayın Çintimar: Isıtma sisteminin çalıştırılmaması ödenekle alakalı bir durumdur. Kurum amirinin keyfiyeti söz konusu olamaz. Stadyumun zemininin tahrip olması tamamen iklim şartlarıyla alakalı bir durumdur.

Yine tezatlarla dolu bir savunma...

Isıtma sisteminin ödenek yokluğundan çalıştırılamıyor ve buna bağlı olarak zemin tahrip oluyorsa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu şartlarda orada maç oynanmasına nasıl müsaade ediyor? Buz salonlarındaki buzun çözülmemesi için sistemi 7/24 çalıştırabilecek kadar bütçesi olan kurumun, bir tane stadyumun ısıtma sistemini çalıştırabilecek bütçesi yok mudur? Ya da Türkiye'deki diğer alttan ısıtmalı stadlarda bu bütçe kimler tarafından karşılanmaktadır? Diyelim ki, Belediyespor sorumludur. Ancak Belediyespor'un ayda 2 gün kullandığı stadyumun geriye kalan 28 günlük masrafını karşılamak kimin sorumluluğundadır?

Sayın Çintimar, bu soruların cevabını yazılı açıklamasında vermemiş ama telefon görüşmemizde Büyükşehir Belediyespor'u işaret etmekten de geri durmuyor. Belediyespor'un ısıtma sisteminin parasını ödemediğini ve bu nedenle de sisteminin çalıştıramadığını, dolayısıyla da zeminin korunamadığını söylüyor Sayın Çintimar. Bunu yazılı açıklamasında yapma cesaretini niye gösteremiyor, onu da bilemiyoruz.

U20 konusu ise Sayın Çintimar'ın anlamamakta direndiği bir husus. İddianın sahibi Abdüsselam Gökçan öncelikle bir spor adamıdır, her ne kadar siz kabul etmeseniz de... Sayın Gökçan, özetle "Erzurum, yeni stadı yüzünden Türkiye'nin dosyasına konulacak aday şehirler arasında düşünülüyordu ama zemin sorunu yüzünden hiç yüzüne bile bakılmadan, Erzurum'un üstü çizildi" diyor.

Bir kere Cemal Gürsel Stadyumu'nun zemin problemi sadece Fatih Çintimar'a göre yok. Bu sahada top oynayan herkesin malumu oysa. Sayın Çintimar, bu gerçeği bilmesine rağmen, şöyle diyor: Türkiye Futbol Federasyonu U20 Dünya Kupası Maçları'nı ülkemize almak için 2008 yılında resmi başvuru dosyası hazırlamış, içerisinde de hangi illerde yapacağını belirterek aday olmuştur. UEFA ise Türkiye'ye maçları verirken oynanacak Stadyumların tespitini de adaylık dosyası içerisinde olduğu şekliyle kabul ederek vermiştir.  Stadyumumuz yapılırken Türkiye Futbol Federasyonuna Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak TFF'ye maçların ilimizde oynanması içinde resmi yazı ile başvurduk. Ancak Federasyon Süper Kupa Finali'nin Erzurum'da oynanacağı bildirmiş U20 maçları da daha önceden belirlenmiştir.

İyi de Sayın Çintimar, zaten Abdüsselam Gökçan da, "Erzurum aday şehirdi, zemin yüzünden çıkarıldı" demiyor ki. Dediği çok anlaşılır: Erzurum bir ara düşünüldü ama zemin yüzünden vazgeçildi...

Yani ne bir heyet incelemesi ne bir başvuru ne de resmi bir girişim iddiası yok...

Gelelim çekim yasağı konusuna...

Buna da şöyle savunma getirmiş Sayın Çintimar: İl Müdürü Fatih Çintimar'ın medyaya çekim yasağı koyduğu da resimleri çekip haberi yapan gazetecinin çekmiş olduğu resimlerle kendini yalanlamış olduğunu göstermektedir.

İlahi Fatih Bey, siz buna "yalan" gözüyle bakıyor olabilirsiniz ama bizim mesleğimizde buna "gazetecilik" deniyor. Saçma bir "yasak" kararına rağmen, haberin fotoğraflarını çekmek "yalan" ise evet Fatih Bey, biz bu yalanı yaptık!

Son olarak stadyumun ismi noktasına gelelim ve burada noktayı koyalım.

Sayın Çintimar, haberimizde stadyumdan "Cemal Gürsel Stadyumu" diye bahsetmemizdeki "espriyi" bile anlamamış. Güya "açık" yakalamış gibi, bize oradan şöyle yüklenmiş:  yazılanların tamamının haberde stadyumun isminin yanlış yazıldığı gibi yanlış yanlı ve yalandır. Stadyumun ismi Cemal Gürsel değil Kazım Karabekir Stadyumudur.

Sahi Sayın Çintimar, biz yeni öğrendik Cemal Gürsel olmadığını!

Bize göre o stadyumun adı Cemal Gürsel'dir ve size rağmen öyle olmaya da devam edecektir. Bu "açık" değil, bir "duruş"tur. Tabi anlayana...

Orkun Çizmeli/Palandöken Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • serkan 01 Ocak 1970 02:00

    orkun çizmeli ığ desen de cığ desende artık Erzurumspor yok kapandı ve stadın ismide Kazım Karabekir stadyumu.zoranmı gidiyor gitsin.

  • kerem can 01 Ocak 1970 02:00

    doğru ve tarafsız habercilik sağolun sadece işinize gelen şeyleri yayınlıyorsunuz bugünden itibaren benim için güncel haber bitmiştir size yalanlarınızla bir ömür boyu mutluluklar dilerim

  • ENGİN DOĞRU 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMUN İKLİMİNİ DÜŞÜNECEK OLURSAK BENCE FATİH BEYE YÜKLENMEK YERSİZ.DOĞU ANADOLU DA STADININ ZEMİNİİ BÖYLE OLMAYAN BİR TANE KULÜP VAR MI?YOK OLAMAZ DA.KIŞIN O KADAR KAR ALTINDA KALAN BİR ZEMİN ANCAK BU KADAR OLUR.KALDI Kİ TÜRK TELEKOM ARENANIN DAHİ ZEMİNİNDE PROBLEM VAR.İNSANLAR BUNUN İÇİN YURTDIŞINDAN UZMAN GETİRTİYOR.AMA DERSENİZ Kİ OLİMPİYAT ZAMANINDA KEŞKE ÜSTÜ KAPATILSA İDİ Kİ PROJENİN ÖYLE OLDUĞU SÖYLENİYORDU BUNA DESTEK VERİRİM.İSİM KONUSUNDA İSE İKİ İSİMDE BİZİM PAŞAMIZDIR VE ERZURUMA EMEĞİ VARDIR.ŞU ANKİ RESMİ İSİMİDE GAYET GÜZEL.KÜÇÜK ŞEYLERİ BÜYÜTEREK BÜYÜK SEVGİMİZİ SAYGIMIZI YİTİRMEYELİM HEMİ GARDAŞLAR...

  • kerem can 01 Ocak 1970 02:00

    Şu yazıya baktığımızda istanbuldaki gezi parkı zihniyetinden başka birşey göremıyoruz bu ülkede darbeler ve darbeciler hakettiği yeri bulmuştur ebediyettede bulacaklardır siz hala darbe çığırtkanlıklarından yana tavır alıyorsunuz galiba sizin meselenizde stad değil `` MESELE STADYUM DEĞİL KARDEŞİM GEL HALA ANLAMADINMI SEN MESELEYİ `` misali bir yazı dizesi okudum kutlarım sizi bu ülke size inat gelişmeye ve büyümeye devam ediyor doğru ve dürüst zihniyette çalışan bireyler ve yöneticiler yetiştirmeye devam ediyor.gazetecilik anlayışından bahsetmişsiniz ama bilgi eksikliğine dayanan bir habercilik umarım eleştrilere açıksınızdır bu yazıyıda yayınlarsınız iyi çalışmalar dilerim doğru ve tarafsız haberler yayınlamanız dileğiyle...

  • ÇİZMELİ KEDİ 01 Ocak 1970 02:00

    sayın çizmeli sizin Cemal Gürsel isminde ki ısrarınız o zihniyete olan özleminiz mi acaba yoksa kendi öz benliğiniz mi. Bence ikinci şık. Size en çok da o yakışır...Lütfen asılsız yanlı haberlerle çizmeyi aşmayın...

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle çok güzel bir haber.Yıllar önce bende bu statta futbol oynadım ve hiç bir maçı kaçırmadanda izledim.Zemin dediğiniz şey yapay çimdir.Bu çimin bakımı çok zordur kış boyunca buz olan zemine ne bakıldı nede bişey diyen oldu.Ya arkadaşım buz olmuş bir zeminde düşen fubolcu ağır yaralansa ne yapacaksın en basiti madem ihtişamlı stadımız var bu zemine bakılması gerekiyor.Spor sadece koşmak yada buz üstünde dans etmek değildir.Şuanda tüm sporların önünde futbol gelmektedir.Bu yüzden sen bu stada bakmakla yükümlüsün.Bide yalan söyler yeni ekilmiş diye bir sezon boyunca gittim stada mayıs gelmiş her yer yeşillenirken stad halen sapsarı hatta toprak tabir edilen cinsiyle patates tarlası.Bende kör olmuş zihniyeti bu tarlayı görmeye davet ediyorum.Benim cebimden çıkıyor bu stadın parası bunun için bu stad yapılacak.

  • BURAK 01 Ocak 1970 02:00

    Stadın zemini sorun olsa idi süper kupa maçı da verilmezdi sayın orkun çizmeli.1 ay lık hummalı çalışma ile 10 NUMARA SAHA HALİNE GELDİ O STAD. NEDEN ERZURUMA U20 VERİLMEDİ DİYE ELEŞTİRİLER YAPACAGINA YINE HERZAMANKI GİBİ ERZURUMLU IDARECILERE ÇAMUR ATMAK ZORUNDA HİSSEDIYORSUN Kİ KENDINI.ANLAMADIGIN BIR SEY VAR U20 GİBİ BÜYÜK BİR ORGASNIZASYON ERZURUMA VERİLSE İDİ 15 GÜNDE SAHA, HAZIR ÇİM KALIPLARI İLE HAZIR HALE GELIRDI.TEKNİK BİLGİLERDEN YOKSUNSUN.BELEDİYE BAŞKANLARINA VURUYORSUN IL MUDURLERINE VURUYORSUN SEÇİM DÖNEMİ YAKLAŞTI ACABA BİRİLERİ Mİ YAPTIRIYOR BU HABERLERİ SANA DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUZ.

  • Bahadır UTLU 01 Ocak 1970 02:00

    Çok ilginç! Erzurum daki tesisleşmeyi(Olimpiyatları atlama kulelerini kastediyorsanız biz başbakan yaptırdı die biliyorduk?)sportif başarıları(mesela hangileri),şehrin spor alanında zirve yapan vizyonunu(olimpiyatların açılışını trt haberden izlemek mi?, 1 milyon tl için iptal edilen organizasyon mu? süper kupa biletlerinin kara borsa ve bürokratlara peşkeş çekilmesi mi? 5 tane otel yapılacak denilen konaklının hali mi? araçlar boş boş dururken pistte bata çıka kayak yapılması mı itibar?) ve hak ettiği itibarı kazanmasını(kayseri ortadayken 2 tane otelle olimpiyat hayali kurmak, zirveye taşıdığı balonuna inanmak çok komik) ve bununda artarak devam etmesini anlayamamanızı çok doğal karşılıyorum!!!!!Şakşakçılıktan öteye geçip egri oturup doğru konuşmayı öğrenmemiz lazım!!Sadece sporda değil her konuda Türkiyenin büyükşehirin tamamı ve çoğu şehrinin gerisinde kalmasına rağmen hala koşulsuz şartsız Erzurumu yönetenleri destekleyenleri hayretle izliyorum.

  • YAVUZ BAYRAM 01 Ocak 1970 02:00

    Tam 20 yıldır bilfiil Erzurum spor camiasının içerisindeyim,Öncesinde ülkesine ve şehrine Dünya şampiyonluğu ve Balkan şampiyonluğu yaşatmış Milli bir sporcuyken şimdilerde şampiyonlar yetiştiren bir antrenörüm. Sayın Fatih ÇİNTIMAR ın göreve başladığı tarihten bugüne kadar geçen süre içerisinde Erzurum daki tesisleşmeyi,sportif başarıları,şehrin spor alanında zirve yapan vizyonunu ve hak ettiği itibarı kazanmasınıı ve bununda artarak devam etmesini anlayamamanızı çok doğal karşılıyorum..çünkü art niyetlisiniz,siyasi hesaplarınız sizi nankörlüğe sürüklüyor her ne kadar kör taklidi yaparsanız yapın attığınız her adımda Fatih ÇINTIMAR döneminde hizmete sunulmuş bir tesise yada bir projeye başınızı çarpar olduğunuz yerde kalırsınız..sizin mahalle futbolu malzemeciliğinden öteye geçemeyen spor anlayışınız gelişimi,değişimi ve büyümeyi anlamanıza manidir..Çim yenileme çalışmaları yapılan bir stadın resmini çekip patates tarlası diye manşet atmak Gazetecilik değil olsa olsa en ucuzundan paparazzi teranesidir ve çok komiktir. Son olarak Stadımızın adı KAZIM KARABEKİR STADYUMUDUR hemde size ve cuntacı zihniyetinize rağmen...(UMARIM YAYINLARSINIZ) SAYGILAR..