İlçeler Haber Girişi : 22 Aralık 2011 11:53

Öğrencilere diş macunu ve fırça hediyesi

Öğrencilere diş macunu ve fırça hediyesi
Oltu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ilçe genelinde ilköğretim ve liselerde diş macunu ve fırça dağıttı.
Erzurum Ajans-Oltu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ilçe genelinde ilköğretim ve liselerde diş macunu ve fırça dağıttı. Ağırlıklı olarak ilköğretim 1. ve 2. sınıflara dağıtılan diş macunu ve fırçaları alan öğrenciler büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar öğrencilere yönelik, sağılıklı diş ve dişetlerine sahip olmak için, dişlerin sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere, günde en az iki kez fırçalanması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerle sohbet eden Yarar, "Diş fırçalamaya küçük yaşta başlamalıyız. Dişler fırçalanırken diş fırçanız kuru olmalıdır." Diyerek diş fırçalamanın önemine işaret etti.
Yarar, öğrencilere hitaben, "Diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzleri fırçalanır. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerinin çok daha iyi temizlenmesi gerekir. Dişler sırasıyla önce ön, sonra iç ve sonra çiğneyici yüzeyleri olmak üzere fırçalanır. En arka dişlerin arka bölgeleri ve dil yüzeyi de fırçalamaya dahil edilmelidir. Dişler belirli bir düzen içinde fırçalanmazsa, her bölge tam olarak temizlenemez. Fırçalama işlemi bittikten sonra ağız 2-3 kez çalkalanır. Diş fırçalama süresi ortalama 3-4 dakikadır. Tüm diş yüzeylerinin fırçalanması gerekir. Fırçalama sırasında aşırı kuvvet uygulanmamalıdır. Asla! başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır." şeklinde öğrencilere uyarılarda bulundu.
S
ağlık Grup Başkanı Dr. Yarar, diş hekimine 6 ayda bir başvurmanın çürüğü önleme ya da erken safhada yakalamanın en iyi yol olduğunu da sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.