Spor Haber Girişi : 10 Haziran 2012 16:15

Olimpik gün için yürüdüler

Olimpik gün için yürüdüler
Erzurum’da Olimpik gün yürüyüşü yapıldı. Büyük ilgi gören yürüyüşte izcilerde sigara ve zararlı içeceklere savaş açan resimli ve yazılı dövizler açtı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Olimpik gün yürüyüşü yapıldı. Büyük ilgi gören yürüyüşte izcilerde sigara ve zararlı içeceklere savaş açan resimli ve yazılı dövizler açtı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 Haziran Olimpik Gün Koşusu ve Olimpik Gün Yürüyüşü gerçekleştirildi. Her yıl dünyada olimpizmi kutlamak ve olimpiyat ruhunu yaşamak için düzenlenen Olimpik Gün Koşusu ve yürüyüşe katılım bir hayli yoğundu. Yenişehir Gazino Kavşağı’nda başlayan olimpik gün yürüyüşüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile bir çok kamu kuruluşunun yöneticileri de katıldı. Olimpik gün yürüyüşünde atletler ise yarış yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 7’den 70’e halkın katılımı gerçekleştirdikleri yürüyüşte, olimpizm ruhunu yaşadıklarını ifade etti. Halkla birlikte el ele, kol kola Türk Telekom Atlama Kulelerine yürüdüklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye’de 81 ilde olimpik gün yürüyüşü yapıldığını belirterek, “Her yıl ülkemizde pilot iller seçiliyor ve bu illerde olimpik gün koşusu yapılıyor. Bu yıl biz pilot iller arasında yer almamıza rağmen, diğer illerde olduğu gibi olimpik gün yürüyüşü yaptık. Çok güzel bir ortamda gerçekleşen yürüyüşte hep birlikte olimpik ruhu canlandırdık. Katılan herkesi kutluyorum” dedi.
Bu arada olimpik gün yürüyüşüne katılanlara şapka ve ti-shört hediye edildi. İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık yönetimindeki izciler ise sigara ve zararlı içecekler ve alkole karşı yazılı ve resimli dövizler hazırlayarak dikkatleri üzerine çekti.
Olimpik gün koşusunda ise erkeklerde Akın Yılmaz birinci olurken, İbrahim Yılmaz ikinci, İsmail Acar üçüncü oldu. Bayanlarda ise Latife Güneş birinciliği kazanırken, Yasemin Özdemir ikinci, Suzan Güneş üçüncü oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.