İlçeler Haber Girişi : 29 Mayıs 2013 11:29

Oltu çiçek bahçesine dönüştü!

Oltu çiçek bahçesine dönüştü!
Bu yıl zamanında ve bol şekilde yağan bahar yağmurları, Oltu ve çevresini yeşilin yanı sıra adeta ekili bir çiçek bahçesine büründürdü.
Erzurumajans-Bu yıl zamanında ve bol şekilde yağan bahar yağmurları, Oltu ve çevresini yeşilin yanı sıra adeta ekili bir çiçek bahçesine büründürdü.

Rengârenk çiçeklerin oluşturduğu bu görsel şöleni görünce seyre dalan vatandaşlar, bu çiçek cümbüşü karşısında adeta kendinden geçiyor.

Aracıyla seyir halindeyken durup gördüğü bu doğa harikasını yakından inceleyen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, vakit buldukça insanların bu doğal güzelliğin tadını çıkarmaları tavsiyesinde bulundu.

İnsanların bu güzelliği seyretmeye doyamayacaklarını aktaran Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "İlçemiz her ne kadar Doğu Anadolu Bölgesinde yer alsa da aslında bitki örtüsü ve iklim şartları bakımından Doğu Karadeniz'e benziyor. Çiçek florası, faunası ve bitki çeşitliliği açısından oldukça verimli ve doğal bir güzellik barındıran ilçemiz, her bakımdan görülme ve yaşanmaya değer bir öneme sahiptir." dedi.

Çevre il ve ilçelerden herkesi Oltu'daki bu doğa şölenini görmeye davet eden Ziyrek, "Bu tür güzellikleri mahallinde görmek çok daha farklıdır. Bu güzel ortamın insanları rahatlatan ve dinlendiren bir etkisi olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

İlçenin tanınmış eşraflarından Coşkun Aksu ise çiçeklerden oluşan ve zengin bitki örtüsüyle Erzurum'un en güzel ilçesinde yaşıyor olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirterek çevredeki mera ve arazilerin rengârenk bir çiçek cümbüşü sunduğunu söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.