Bölge Haber Girişi : 24 Temmuz 2010 14:24

Oltu Kırdağ Şenlikleri'ne yağmur engeli!..

Oltu Kırdağ Şenlikleri'ne yağmur engeli!..
Erzurum'un Oltu ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kırdağ Şenlikleri" bu sene yağmur engeline takıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kırdağ Şenlikleri" bu sene yağmur engeline takıldı.

 
 
Kırdağ yaylasında Oltu taşı ve Çağ kebabının tanıtımının yapıldığı bu sene 13'ncüsü düzenlenen "Kırdağ Şenlikleri" sağanak yağmurun azizliğine uğradı. Yağmur nedeniyle şenliğin bugünkü etabı yapılamadan iptal olurken, vatandaşlar yağmur altında zor anlar yaşadı.
 
Çamur deryasına dönüşen yayla yolunda kalan araçlar traktörler ile çekilerek kurtarılırken, festivalin yarın ki programının yapılıp yapılamamasına hava şartlarına göre karar verilecek. Şenlik için yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda konuk festival etkinliklerinin iptal edilmesi karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.
 
Geleneksel olarak gerçekleştirilen festival için Oltu'ya gelen çok sayıda vatandaş, etkinliklerin iptal edilmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını söylediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.