İlçeler Haber Girişi : 18 Nisan 2013 12:16

Oltu'da Kutlu Doğum programı

Oltu'da Kutlu Doğum programı
Oltu İlçe Müftülüğünce Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Programına Oltulular yoğun ilgi gösterdi.
Erzurumajans-Oltu İlçe Müftülüğünce Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Programına Oltulular yoğun ilgi gösterdi. Yapımı tamamlandıktan sonra açılışı böyle anlamlı bir programa denk getirilen Oltu Belediyesi Kültür Merkezi salonunu dolduran binlerce Oltulu duygu yüklü bir program yaşadı.

İlk kez bir programa ev sahipliği yaparak bir anlamda açılışı da gerçekleştirilen çok amaçlı Kültür Merkezi'ndeki Kutlu Doğum Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstanbul Pendik Kur'an Kursu Öğreticisi aynı zamanda Türkiye birincisi Oltulu Hafız Salih Akyüz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle devam eden programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Vahittin Kaim yaptı.
Müftü Kaim, böylesine anlamlı bir hafta ve organizasyonda köylerden dahi gelerek kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara ve ilçeye kazandırılan Kültür Merkezi Salonu için Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'e teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, böylesine güzel organizasyonlarda kullanılmak üzere yapmış oldukları Kültür Merkezi'nin Kutlu Doğum gibi anlamlı bir programla hizmete girmesinin kendilerini bir hayli memnun ettiğini ifade etti. Başkan Ziyrek, imkânları nispetinde hazırladıkları ve kısa bir zaman içerisinde de tamamlanarak böyle bir organizasyonla ilçenin hizmetine sunulan Kültür Merkezinin ihtiyaca cevap verebilecek bir proje olduğunu kaydetti.

Öte yandan programa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ağırman "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu bir konferans verdi. Peygamberin yaşamından kesitler anlatan Prof.Dr. Mustafa Ağırman, peygamberin insana ve insan haklarına verdiği önemi örneklerle aktardı.
İlahiler ve Ayvalı Köyü İmam Hatib-i Ahmet Akçay tarafından okunan kasidelerle duygu yüklü bir Kutlu Doğum Programı yaşayan Oltulular'a program sonrası İlçe Müftülüğünde görevli personel tarafından kitap hediye edildi.

Program Hafız Salih Akyüz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle son bulurken salonu dolduran vatandaşlara meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu.

Bu arada Kültür Merkezindeki Kutlu Doğum Programına başta ilçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu olmak üzere Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.