Erzurum Haber Girişi : 11 Ocak 2016 15:15

Ölüme meydan okuyorlar

Ölüme meydan okuyorlar
Kara kışla mücadeleye yaz aylarında hazırlanarak performanslarını artırıyorlar.
Erzurumajans-Kışın zor doğa koşulları ve arızalar ile mücadele eden Aras Elektrik ekipleri, hazırlıklarına yazın başlıyor. Metrelerce yükseklikte kar altında ve soğukta çalışan ekipler, yaz aylarında sürekli antrenman yaparak kış için güç depoluyorlar.

Doğu'da vatandaşların soğuk kış günlerinde elektriksiz kalmaması için büyük çaba harcayan Aras EDAŞ ekipleri, kar kalınlığının yer yer 2,5 metreyi bulduğu arazi ve eksi 20 dereceye kadar düşen soğukta yüksek gerilim hatlarını onarıyorlar. Nefes kesen mücadeleyi Pusula sizler için görüntüledi.

Pusula Gazetesi,Aras EDAŞ'ın'Kar kaplanları' olarak isimlendirilen arıza timleriyle bir gün geçirdi.Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars'ta 2 milyon 226 bin 155 vatandaşı kucaklayan ve yaklaşık 850.000 aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren ARAS elektrik arıza timleri,gelen her ihbarı anında değerlendiriyorlar. Bölgenin coğrafi konumu göz önüne alındığında ekiplerin ne denli bir mücadele ortaya koyduğubir bakışta anlaşılırken, personelin performansı da dikkat çekiyor.

Antrenmanlar işe yaradı

Yaz aylarında sık sık antrenman yapan ve metrelerce uzunluktaki direklerin tepesinde top oynayarak güç depolayan ekipler, kışın da arazi de inanılmaz bir mücadele sergiliyorlar. Arıza bakım onarım ekipleri son olarak Tekman yolu üzerindeki yüksek gerilim hattında yaşanan arızaya müdahale ettiler. İhbarın gelmesinden çok kısa bir süre sonra snowtrackve kar motorlarını kamyonlara yükleyen ekipler, zaman kaybetmeden yola çıktılar.

Kar kalınlığı 2,5 metre

Ekipler karayolunun sona ermesiyle snowtrack ve kar motoruyla arızalı gerilim hattına ulaşırken, kar kalınlığının yer yer 2,5 metreyi bulduğu arazi de bir yandan da soğukla mücadele ettiler. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede yaklaşık 4 metre uzunluğundaki direklerin üzerine çıkan ekipler, dakikalarca esen rüzgâradirendiler.Kar kaplanlarının özel giysileri ile iş güvenliğine azami uyum göstererek yaptıkları çalışmalar dikkat çekerken,arızanın giderilmesiyle bölge halkı yeniden ışığa kavuşmanın sevincini yaşadı.

Kış aylarında verilen zorlu mücadelenin hazırlıklarını yaz aylarında yaptıklarını belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Vatandaşlarımızı kışın mağdur etmemek için hazırlıklarımızı kar bastırmadan yapıyoruz. Bunun bir ayağı da arıza bakım onarım ekiplerinin performansının artırılması. Kurum olarak teknolojinin imkânlarından faydalanmaya azami ölçüde gayret ediyoruz ama kışın bazen teknoloji zor doğa koşullarına yenik düşebiliyor. İşte bu durumda devreye güçlü ve disiplinli ekiplerimiz devreye giriyor. Amacımız kesintisiz enerji ve vatandaşın hayat standardını yükseltmek" diye konuştu.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    sayın editör aldığı tedbirleri ön plana çıkarırsanız topluma daha faydalı olur