Erzurum Haber Girişi : 24 Haziran 2012 23:00

Özel Haber... Ölüm bile vız geliyor

Özel Haber... Ölüm bile vız geliyor
Trafik ekipleri geçtiğimiz hafta 5 lise öğrencisinin feci bir kaza sonucu yaşamını yitirdiği Çat Yolu'nda radar uygulaması yaptı...
Erzurum Ajans-(Özel)Levent AKPINAR'ın haberi-Trafik ekipleri geçtiğimiz hafta 5 öğrencinin ölümüne neden olan feci kazanın meydana geldiği Çat Yolu üzerinde uygulamalarını artırdı. Hafta sonu yaklaşık 2 saat yapılan radar uygulamasında 120 sürücünün hız sınırını aştığı tespit edildi. 50 kilometre hız sınırının olduğu yolda 130 kilometre hızla radara yakalanan sürücüler trafik polislerini bile şoke etti.

KAZALAR BİLE ETKİLEMİYOR

Gerek maddi hasarlı kazalar gerekse ölümlü kazaların meydana geldiği yolda sürücüler hız kesmiyor. Mevlana kavşağıyla, atlama kuleleri arasında 100 kilometre hıza ulaşan sürücüler olası bir faciaya daha davetiye çıkarıyor.

Kent merkezi olmasına rağmen araçların yol üzerinde aşırı süratle seyretmesinin önüne geçebilmek için uygulamaların bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade eden trafik ekipleri, amaçlarının ceza yazmak değil, sürücülerin daha dikkatli ve kurallara uyarak araç kullanmasını sağlamak olduğunu söylediler.

Radar uygulamaların daha da sık yapılacağını da belirten ekipler, Uygulama yaptığımız bu yol şehirlerarası bir yol değil. Burası şehir merkezi olmasına rağmen ve tüm uyarılarımıza rağmen çok sayıda sürücü kurallara uymuyor. Bizde uygulama yapmak zorunda kalıyoruz. 50 kilometrenin üzeri bir hıza çıkmaması gereken sürücüler 130 kilometre hızla radara yakalanıyorlar. 2 saatlik uygulamada 120 araç hız sınırını aşarak radara yakalandı. Araçların çoğu da 100 kilometre hızın üzerinde seyreden araçlar dediler.

UYGULAMALARA SÜRÜCÜLERDEN DESTEK

Trafik ekiplerinin yaptığı radar uygulamalarına destek veren sürücüler ise uygulamaların devam etmesini istiyor. Bazı araçların aşırı süratli seyrettiğini belirten sürücüler, Geçtiğimiz hafta 5 genç bu yolda feci şekilde can verdi. Banka canları trafik canavarına kurban vermemek için uygulamaların artmasını destekliyoruz. Trafiğin yoğun olduğu bu yolda aşırı hız başka kazalara da davetiye çıkarıyor dediler.

Radara yakalanan bazı sürücüler ise, kent merkezinde radar yapılmaz diyerek trafik ekiplerine tepki gösterdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aydın Çağlayan 01 Ocak 1970 02:00

    İL trafik komusyonu,erzurum içindeki yollarda denetim ve tedbir almada çok yetersiz kalıyor.Şöyleki Yıldızkentte,Recep Tayyip Erdoğan parkı veya eski adı kuğulu park ın önündeki yenişehiri,yıldızkente bağlayan yolda ta Alpaslan Türkeş bulvarına kadar hiç bir ışık hız kesici yok,Bu yolda karşılıklı 3 adat tali yol var.Yukarıdan son sürat gelen özel halk otobüsleri vede ralli hız tutkunları adeta tehlike saçıyor.Birçok kaza olan bu yoldaki dükkanların önüne park eden araçlar yüzünden yukarıdan aşağıya hızla gelen araçları göremiyor.Ayrıca yaya olarakta karşıya geçişlerde kaza ya uğramak an meselesi.Bu mahallede ikamet eden birisi olarak il trafik komisyonuna 2 defa dilekçe verdim.ilgilenen olmadı,ERZURUM AJANS aracılığı ile yetkililere tekrar sesleniyorum..Bu yoldaki hız tutkunları ,tehlikeli kazalar yapmadan tedbir almalarını rica ediyorum.