İlçeler Haber Girişi : 20 Mart 2012 11:45

Özürlü genç ailesine kavuştu

Özürlü genç ailesine kavuştu
Er Huzur Bakımevinde yaklaşık bir yıldır kaybolan zihinsel özürlü genç yetkililerin girişimi neticesinde ailesine kavuştu.
Erzurum Ajans-Er Huzur Bakımevinde yaklaşık bir yıldır kaybolan zihinsel özürlü genç yetkililerin girişimi neticesinde ailesine kavuştu.
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaklaşık bir yıl önce zihinsel bir engelliyi Pasinler Er Huzur Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettiği isimsiz gence Bakımevi yetkilileri ve arkadaşları Mechul Şamil adını koydular. Bir tv kanalında yayınlanan programda bir ailenin özürlü çocuğunu aradığını, aranan özelliklerin ise kendi işletmeleri tarafından bakıma alınan Meçhul Şamil olduğunu anlayan Er Huzur Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Levent Şimşek, programın yönetmeniyle irtibata geçerek aile ile görüşmeler neticesinde Özarslan ailesi Pasinler’e geldi.
Pasinler Bakımevi yetkililerinin girişimi sonucu Pasinler’e gelen Özarslan ailesi kimlik tespitinin yapılmasından sonra çocukları Meçhul Şamil isimli kayıp gencin 1979 doğumlu Erzurum’un Horasan ilçesi Hacıhalil köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Özarslan olduğu anlaşıldı. Anne Güllü Özarslan daha sonra çocuğuna kavuştuğunda mutluluk gözyaşları içerisinde çocuğuna sarılıp, özlem giderdi.
Güllü Özarslan, çocuğuna kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu, yaklaşık bir ay önce çocuğunu kaybettiğini, programa başvurmaları neticesinde çocuğunun özelliklerinde bir çocuğun Pasinler’de olduğunu duyduğunda bir ümitle buralara kadar geldiklerini belirterek, “Allah’ım umutlarımızı boşa çıkartmadı. Çocuğumu bulmanın mutluluğu içindeyim. Çocuğumu buldukları için Allah razı olsun onlardan çok teşekkür ederim” dedi.
Özel Er Huzur Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Levent Şimşek ise biz bir yıldır Meçhul Şamil’e alışmıştık. Televizyonda bir ailenin vermiş olduğu tarifler sonucunda misafirimiz olan Şamil olduğunu anladık. Programın yönetmeniyle irtibata geçerek aileye ulaştık. Sonrasında aile kimlik tespitini doğruladı. Bizde burada isminin Mehmet olduğunu öğrendik. Bir yıldır Mehmet’i burada misafir ettiklerini belirten Şimşek, aile bugün çocuklarını kurumlarından aldıklarını, bir çocuğun ailesiyle buluşmasına ve mutluluklarına tanık olduklarını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.