Erzurum Haber Girişi : 18 Ekim 2012 14:30

Palandöken New York Times listesinde

Palandöken New York Times listesinde
Amerika’nın en ünlü ve en saygın gazetelerinden biri olan New York Times, okuyucularına önerdiği gidilmesi gereken en iyi kış turizmi merkezleri arasına Erzurum’u da aldı.
Erzurum Ajans-Amerika’nın en ünlü ve en saygın gazetelerinden biri olan New York Times, okuyucularına önerdiği gidilmesi gereken en iyi kış turizmi merkezleri arasına Erzurum’u da aldı. Erzurum, dünya çapındaki 41 kayak merkezi listesinde 18’inci sırada gösterildi.

Universiade 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile dikkatleri üzerine çeken Erzurum, New York Times gazetesinde dünyaca ünlü kayak merkezlerinden olan Japonya’daki Niseko, Avustralya’daki Melbourne, İngiltere’deki Manchester ve Estonya’daki Talin’le birlikte yer aldı.

Gazete Erzurum için şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye, insanların kış sporları için ilk akla gelen bir yer değil, fakat Türkiye üzerinde karların bulunduğu birçok yüksek dağa sahip. Erzurum, 785 bin nüfuslu bir Anadolu kenti olarak Universiade 2011 kış Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Şehirden 2 buçuk kilometre uzaklıkta olan Palandöken özellikle İranlı kayakçılar için son derece cazip bir mekan haline geldi. Bu sene merkeze iki tane daha telesiyej ilave edildi. Erzurum’a 17 kilometre uzaklıktaki Konaklı Ski Resort, 6 telesiyej ve 3 bin metrelik kayak pisti ile önemli bir kayak merkezi oldu. Önümüzdeki yıl yeni bir beş yıldızlı otel daha yapılacak.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    eski haber 07.01.2011 http://www.nytimes.com/2011/01/09/travel/09where-to-go.html?pagewanted=all&_r=0