Spor Haber Girişi : 11 Ocak 2012 17:40

Palandöken'de kaygaç keyfi

Palandöken'de kaygaç keyfi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel Kaygaç Şöleni kapsamında, Palandöken'de Engelli Vatandaşlara "Kaygaçla" Kayak Yaptırıldı. Engelli vatandaşlar ve özel sporcular neşeli anlar yaşadı.
Erzurum Ajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel Kaygaç Şöleni kapsamında, Palandöken'de Engelli Vatandaşlara "Kaygaçla" Kayak Yaptırıldı. Engelli vatandaşlar ve özel sporcular neşeli anlar yaşadı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Özel Sporcular İl Temsilcisi Muammer Karabacak tarafından düzenlenen etkinlikte, ildeki bazı özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunan engelli vatandaşlar ve çocuklar kaygaçla kayak yaptı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kaygaç Şöleni iki gün sürecek. Özel Sporcular ve Engelli Vatandaşlara günün anısına katılım belgesi verildi. Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, ildeki bazı özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuk ve vatandaşlar Cumhur Çarıkçıoğlu'nun tasarladığı kaygaçla kayak yapmanın keyfini yaşadı. 2. Kaygaç Şöleninde Yaptığı açıklamada, 4 yıl üzerinde çalışarak tasarladığı kaygaçın, kayağın üzerine monte ettiği amortisör sistemiyle manevra kabiliyeti kazandığını ve pistlerin coğrafi şartına göre hareket ettirilebildiğini belirten Çarıkçıoğlu, "Kayağın üzerine oturma kısmı da yaptım. Bir kişi veya iki kişi binebiliyor. Kayağın arka tarafına da metal kollar yerleştirdim, bu sayede fren de yapılabiliyor. Kayaktan korkanlar için tasarladığım kaygaçla, engeli vatandaşlarımız da kayak yapabiliyor" diye konuştu. Kaygaç Mucidi Cumhur Çarıkçıoğlu, kendisine destek veren sponsoru Ortadoğu Patent’e ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a teşekkür etti

KEYİFLİ ANLAR YAŞADILAR

K
aygaç şöleninde özel sporcular ve engelli vatandaşlar adına konuşan Bedensel engelli Gülçin Bentoğlu, daha önce hiç kayak yapmadığını belirterek "İlk kez kayak yaptım. Çok keyifliymiş. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra etkinliğe katılanlara günün anısına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce katılım sertifikası verildi. Sertifika törenine Palandöken Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi Bülent Tilkidöğen, Milli Eğitim İl Müdürlüğü İl Koordinatörü Alpaslan Topçu, Kayak Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Keleş ile diğer davetliler katıldı. Neşeli bir ortamda yapılan sertifika töreninde katılım belgesi alan özel sporcular ve engelli vatandaşlar büyük bir sevinç yaşadı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.