İlçeler Haber Girişi : 21 Haziran 2013 11:56

Pasinler'de hacı adaylarına seminer

Pasinler'de hacı adaylarına seminer
Erzurum'un Pasinler ilçesi İbrahim Hakkı Hazretleri Camisinde Pasinler Horasan ve Köprüköy'den hacca gidecek hacı adaylarına seminer verildi.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler ilçesi İbrahim Hakkı Hazretleri Camisinde Pasinler Horasan ve Köprüköy'den hacca gidecek hacı adaylarına seminer verildi.

Pasinler, Horasan ve Köprüköy'den hacca gidecek personele Pasinler İbrahim Hakkı Camisinde verilen hac seminerleri 4 gün devam etti. Hac seminerleri, İl Müftü Yrd. Abdullah Temur, Pasinler ilçe Müftüsü Selim Yazıcı ve İlçe Vaizi M. Sönmez Bayraktar tarafından verildi. Üç ilçeden yaklaşık 70 hacı adayının kutsal topraklara hac vazifesi için gidecek hacı adaylarının hac vazifelerini noksansız yapabilmeleri için hacı adaylarına hac ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca İlçe Müftüsü Selim Yazıcı görsel bir sunum yaparak hacı adaylarının kutsal topraklardaki vazifelerini ve ziyaret yerlerini ayrıntılı olarak anlatarak tatbikatlar yaptırdı.

Pasinler ilçe Müftüsü Yazıcı, bu sene hacca gidecek olan hacı adaylarının sıkıntısız ve haccın rükünlerini layıkıyla yapabilmeleri için gerekli bilgileri ve tatbikatları yaptırdıklarını hacı adaylarının kutsal topraklara vardıklarında burada yaptıkları uygulamalar sayesinde hac ibadetlerini daha kolay ve rahat bir şekilde yapacaklarını görsel izletilirle de kutsal topraklarda mekanların tanıtımının yapıldığını söz konusu yerlerin ziyaret edildiğinde seminerlerde verilen bilgilerle daha da bir anlam kazanacağını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.