Bölge Haber Girişi : 09 Ağustos 2011 14:19

Pasinler'den Afrika'ya dost eli!..

Pasinler'den Afrika'ya dost eli!..
TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte başlatmış oldukları Afrika'ya yardım kampanyası doğrultusunda Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) Başkanı Turfut Bakır, düzenlediği basın toplantısıyla kampanyanın Pasinler ilçesinde de başlatıldığını bild

Erzurum Ajans-TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte başlatmış oldukları Afrika’ya yardım kampanyası doğrultusunda Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) Başkanı Turfut Bakır, düzenlediği basın toplantısıyla kampanyanın Pasinler ilçesinde de başlatıldığını bildirdi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bakır, Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın, özellikle de çocukların, kuraklığın da etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını kaydetti. Bakır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı 1 Milyon yardım kampanyası kapsamında Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası olarak 5 yüz lira ile yardım kampanyasını ilçede başlattıklarını söyledi.

Başkan Turgut Bakır, Afrika’da yaşanan açlık tehlikesine Pasinler ilçesi olarak da duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizler, açlık ve susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkının unutulmaması gerekir. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Pasinler Halkı olarak, Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstermeliyiz” dedi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, yardım yapmak isteyen Pasinlerli hayırsever vatandaşların Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 nolu hesabına yardım yapabileceklerini belirterek, kapmaya ya iştirak edecek olan vatandaşlara teşekker etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.