İlçeler Haber Girişi : 21 Mart 2013 13:19

Pazaryolu'nda Kuran ziyafeti

Pazaryolu'nda Kuran ziyafeti
Pazaryolu'nda geçen yıl başlatılan 1001 Hatim programı bu yıl da düzenlendi.
Erzurumajans-Pazaryolu'nda geçen yıl başlatılan 1001 Hatim programı bu yıl da düzenlendi.

26 Ocakta hatimlere başlandı ve devam edildi. Geçen yıl ülkemizin meşhur hafızlarının katılımı ve Kuran ziyafetinin akabinde dualar edilerek program sonlandırılmıştı. Bu yıl da yine meşhur hafızların okuyucu olarak katılacakları dua programıyla 01 Nisanda 1001 hatim etkinliği tamamlanmış olacak.

Pazaryolulular ve davetlilerin gönlünü, bu yıl ise İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant, Ankara Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, İstanbul Osmanağa Camii İmam Hatibi 2013 dünya birincisi Yaşar Çuhadar ve Erzurum Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan coşturacak.

Tüm halkı programa davet eden İlçe Müftüsü Cahit Küçükyıldız, "İnanan gönüller için Kerim Kitabı okumanın ve dinlemenin ayrı bir yeri vardır. Biz ilahi Kitabı okumak ve onu anlayarak yaşamımıza yön vermekle insanlığın en hayırlıları olan peygamberleri takip etmiş oluyoruz. Herkesin birilerini takip ettiği bu âlemde peygamberleri takip etmek bizim için ayrı bir onurdur. Çünkü onların yaşamı Yüce Yaratıcı tarafından kontrol edilmiş en doğru yaşamdır. Onları takip etmekle biz de O'nun murad ettiği yolu takip etmiş olacağız. Bu nedenle en doğruyu öğreten Kerim Kitabı fazlasıyla okumak ve anlamak durumundayız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.