Eğitim Haber Girişi : 01 Nisan 2016 16:10

Prof. Dr. Demir'in projesine TÜBİTAK'tan 950 bin TL destek

Prof. Dr. Demir'in projesine TÜBİTAK'tan 950 bin TL destek
Prof. Dr. Ümit Demir tarafından TÜBİTAK'a sunulan 'Kuantum parçacık duyarlı güneş hücreleri için yeni nesil nanokompozit elektrotlar' konulu proje, 950 bin liralık bütçe ile desteklendi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümit Demir tarafından TÜBİTAK'a sunulan 'Kuantum parçacık duyarlı güneş hücreleri için yeni nesil nanokompozit elektrotlar' konulu proje, 950 bin liralık bütçe ile desteklendi.

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında açılan, yeni nesil güneş hücreleri için yenilikçi malzemelerin geliştirilmesi' başlıklı çağrı kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından TÜBİTAK'a 200 proje verildi. TÜBİTAK, 200 proje arasından İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinden 5 projenin desteklenmesine karar verdi. Bu bağlamda, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümit Demir'in 'Kuantum parçacık duyarlı güneş hücreleri için yeni nesil nanokompozit elektrotlar' konulu projesine TÜBİTAK 950 biin lira destek verecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tebrik 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın hocamiza başarılar dilerim, Allah yolunu açık etsin, Erzurum un Türkiye nin böyle projelere ihtiyacı var.