Bölge Haber Girişi : 31 Mart 2011 00:01

Sağlık evlerine ebe ve hemşire alınacak!..

Sağlık evlerine ebe ve hemşire alınacak!..
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 13 vekil ebe ve hemşire alımı yapacaklarını açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 13 vekil ebe ve hemşire alımı yapacaklarını açıkladı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlık Merkezleri'ne bağlı köy sağlık evlerine vekil ebe ya da hemşire atamalarına devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, sağlık evlerinde istihdam edilmek üzere lisans, ön lisans ya da Sağlık Meslek Lisesi, mezunu vekil ebe ve hemşire alımı yaptıklarını söyledi.

Doç. Dr. Vançelik, müracaat etmek isteyen ebe- hemşire adaylarının 4 nisan gününe kadar il sağlık müdürlüğüne veya ilçe sağlık grup başkanlıklarına başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Vekil ebe ve hemşirelerin bayan olma şartı arandığını da belirten Vançelik, "İl genelinde 154 köyümüzde sağlıkevi var. Bu sağlık evlerine bakanlıktan kadro çıktıkça vekil ebe ve hemşire ataması yapıyoruz. Geçen yıl ortalama 70 kadar vekil ebe ve hemşire alımı yaparak bunları köy sağlık evlerine ataması gerçekleştirdik. Yıl içerisinde yeni kadrolar geldikçe vekil ebe ve hemşire atamalarını sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

İl Sağlık Müdürü Vançelik, vekil ebe ve hemşire alınacak ilçe ve bağlı köyleri şöyle sıraladı: Hınıs- Göller köyü, Horasan- Aliçeyrek, Arpaçayır, Çamlıkale, Iğırbığır ve Kadıcelal,

İspir- Aksu, Ortaören, Karaçoban- Kıvrımkaya, Köprüköy- Ortaklar, Oltu- İriağaç, Olur- Atlı ve Tekman Karlıca köyü. - Erzurum 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.