Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2012 12:15

Samanlıkta bir yıldız

Samanlıkta bir yıldız
Kış Festivali için Erzurum'a gelen 2011 Eurovision birincisi Azeri Nigar Jemal, önce köyde yer sofrasında kahvaltı yaptı. Sonra eline dirgen alıp, atların yemliğine saman doldurdu... İşte Sinan Aydın'ın haberi...
Erzurum Ajans-Kış Festivali için Erzurum'a gelen 2011 Eurovision birincisi Azeri Nigar Jemal, önce köyde yer sofrasında kahvaltı yaptı. Sonra eline dirgen alıp, atların yemliğine saman doldurdu... İşte Sinan Aydın'ın haberi...

Erzurum Valiliği ve Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kış Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken isimleri, konser vermek için gelen Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Nigar Jemal oldu. 3 gün boyunca Erzurum'da kalıp şehri gezen Azeri kızı Nigar Jemal, sıcakkanlılığı ve sempatikliği ile Dadaşların gönlünde taht kurdu. Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini gezen Azeri şarkıcı, merkeze bağlı Çiftlik köyünü ziyaret etti. Nigar Jemal, Çiftlik köyünde yer sofrasında kahvaltı yapıp kıtlama çay içti. Yıllar sonra yer sofrasında kahvaltı yaptığını söyleyen Nigar Jemal, "Azerbaycan'da çocukken yer sofrasında kahvaltı yapardım. Ama şimdi Londra'da yaşıyorum. Kıtlama çayı da bilirim" dedi.

KÖYLÜLERDEN İLGİ

Eurovision Şarkı Yarışması'nda elde ettiği şampiyonluk sonrası Türk bayrağı ile gösteri yaparak tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Azeri kızı, köylülerin de yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eline aldığı dirgenle samanlığa giden Nigar Jemal, atlar için torbalara saman doldurdu. 2011 Eurovision birincisi Nigar Jemal, yarışma sonucunun açıklanmasıyla birlikte Türk bayrağını eline alıp koşmasıyla ilgili de şunları söyledi: "Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye yarı finalde elenmişti. Çok üzgün gözüküyorlardı. Biz de çok üzüldük. Morallerinin bozulduğunu görünce, onlara destek vermek ve birliğimizi pekiştirmek için Türk bayrağını alıp koştuk." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.