Bölge Haber Girişi : 30 Ekim 2010 11:48

Şanal Basın savcısı oldu!..

Şanal Basın savcısı oldu!..
Erzurum'da Ergenekon soruşturmasını yürüten eski Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Cumhuriyet Resepsiyonu'nda gazetecilerle sohbet etti.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Ergenekon soruşturmasını yürüten eski Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Cumhuriyet Resepsiyonu’nda gazetecilerle sohbet etti. Bir süredir basın savcılığına bakan Şanal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılan yeni basın savcısı Osman Şanal, Erzurum’da görev yapan yerel ve yaygın medya mensuplarıyla sohbet etti.

Basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmesi olduğunu ifade eden Şanal, buna karşın gazetecilerin kişisel haklar konusunda dikkatli ve duyarlı davranılması gerektiğini kaydetti.

Basının sigorta gibi olduğunu anımsatan Şanal, “Tabi ki basın yanlış olayları yazacak, insanlar da böylece öğrenecek. İdare ve hukuk da gereğini yapacak. Ancak bunu yaparken insanların özgürlüğünü ihlal etmeyecek. Türkiye’de okunacak gazeteler var, canına okunacak gazeteler var. Onlar da kendilerini bilirler” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.