Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Aralık 2012 17:45

''Şebelettin paşa'' ayakta alkışlandı

''Şebelettin paşa'' ayakta alkışlandı
Erzurum Şehir Tiyatrosunun sahnelediği “Şebelebettin Paşa “ adlı oyun ayakta alkışlandı.

Erzurumajans-Erzurum Şehir Tiyatrosunun sahnelediği “Şebelebettin Paşa “ adlı oyun ayakta alkışlandı. 


Büyük ilgi gören oyunda izleyiciler kahkaha krizine girdi. Seyirciler oyuncuları oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışladı.
Erzurum Şehir Tiyatrosu'nun  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile hazırladığı “ Şebelebettin Paşa “ Sağlık Müdürlüğü kültür merkezinde 17 - 23 Aralık tarihleri arasında sahnelendi.

Yönetmenliğini Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu, Sahne Amirliğini ise Akın Öksüz‘ün yaptığı oyun izleyenlerden büyük beğeni topladı.  Aile içerisinde geçen olayların anlatıldığı, Sevgi ve saygının ana tema olarak işlendiği oyunda muhteşem yüzyıl dizisine de göndermeler yapıldı.

Oyunun yönetmenleri Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu; “Tiyatro sanatı sevgi ve işbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunur. Toplum olarak daha gelişmiş, sevgiyi özümsemiş, ilişkilerimizde daha sıcak bağlar yakalamayı amaçlıyoruz. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.Oyunumuzda; Türk toplumunun ana çekirdeği olan ailenin önemi ve değerini, özenti, sevgisizlik ve  yitirilen saygı komedi bir dille işlenmekte. Güldürmek ve güldürürken düşündürmek, vereceğimiz mesajlarla hafızalarda yer almaktır amacımız. Bizi yalnız bırakmayan seyircimize şükranlarımızı arz ederiz” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.