Erzurum Haber Girişi : 12 Eylül 2013 12:51

Silajlık mısır tarla günü yapıldı

Silajlık mısır tarla günü yapıldı
Erzurum genelinde yem bitkileri üretim alanlarını artırmak ve yayımını yapmak amacı ile toplam bin 500 dekar alanda silajlık mısır demonstrasyonu kuruldu.
Erzurumajans-Erzurum genelinde yem bitkileri üretim alanlarını artırmak ve yayımını yapmak amacı ile toplam bin 500 dekar alanda silajlık mısır demonstrasyonu kuruldu.

2013 yılında Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce il genelinde yem bitkileri üretim alanlarını artırmak ve yayımını yapmak amacı ile Pasinler, Oltu, Narman, Yakutiye, Aziziye, Hınıs, Horasan, Olur, Palandöken, Aşkale ve Köprüköy ilçelerinde toplam bin 500 dekar alanda silajlık mısır demonstrasyonu kuruldu. Bu proje kapsamında Pasinler ilçesinde Selami Babagil'e ait arazide kurulan demonstrasyonda tarla günü düzenlendi. Düzenlenen törene Pasinler İlçe Kaymakamı Ali Ada, İl Müdür Vekili Özcan Yıldırım, Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Biray Okumuş, Yakutiye, Köprüköy ve Horasan İlçe Müdürlerinin yanı sıra Pasinler ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve çiftçiler katıldı.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Özcan Yıldırım, hayvancılığın en büyük problemlerinden birinin kaba yem ihtiyacının olduğunun, bakanlığık politikaları doğrultusunda kaba yem açığının kapatılması için yem bitkileri ekiliş alanlarının arttırılması, silajlık mısır üretim alanlarının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda yapılan desteklemeler hakkın da bilgi verdi.

Pasinler İlçe Kaymakamı Ali Ada'nın konuşmalarından sonra silaj hasat makinesi ile mısır silaj hasadı yapıldı.

Tarla sahibinin ikramından sonra etkinlik belde de bulunan Silaj Paketleme Ünitesi gezilerek, silajın nasıl paketlendiği hakkında katılımcılara bilgiler verilmesi ile son buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.